En första gång för allt!

2016-08-28

Det finns ju alltid en första gång för allt. Nu är jag så gammal så jag kommer faktiskt inte ihåg första gången jag satt till häst eller första gången jag galopperade etc. Men idag blev det en första gång för något i alla fall:-) Jag gjorde en bytesserie med Humpe!!! Jovisst läste du rätt, just Humpe. Det har ju hänt en massa saker med honom efter den där hornpelaren. Jag tömkörde massor och strechade massor och lyste massor etc. Sedan lyckades han ju få en lymfangit så han skaffade sig vila i 10 dagar men efter det så kastade jag mig upp på ryggen på honom och började rida. Faktum är att förra helgen sa jag för första gången tror jag, att det är riktigt roligt att rida honom. Hoppsan det var också en första gång att minnas. Hittills har det varit jobbigt och så otroligt mycket rehab och bygga ridning och det har varit jobbigt för mig och jobbigt för honom. Nu börjar han mer bli som en vanlig häst. Oliksidig förvisso men ändå mjukare, inte lika styv i halsen och ger efter fortare. Framförallt så är acceptansen för ytterhjälper så otroligt mycket bättre och även halsen så då går det ju lite lättare.

Imorse red vi på banan och jag galopperade en del. Det är ju Humpes gångart och jag la in lite byten här och där. Både på diagonaler och på kortsida så som de ligger i MsvB4. Nu när han inte är så svag till höger längre så går det riktigt lätt. Han byter oftast rent och om det blir fel så är det oftast att han missar hjälpen med nåt steg men det känns ganska enkelt att byta åt bägge håll. Han är också lugnt tempererad så det går utmärkt att träna lite byten och sedan rida förvänd galopp samma linje för att göra byte igen. Så jag tänkte helt enkelt att vi kan väl prova att göra en serie?! Sagt och gjort red jag in på diagonal han bytte fint första bytet och sedan tappade han nog bort hjälpen. Så jag gjorde det igen och var lite kraftigare på honom till bytet och vips hade vi gjort tre stycken!!! De var kanske inte så raka och inte vet jag riktigt hur många språng vi hade emellan men de var rena och de var 3 stycken efter varandra. Så jag hyser gott hopp om att det kommer att vara ganska enkelt att lägga in serier på honom ju jämnare han blir. Som sagt galoppen är ju hans styrka så det är roligt att det finns något han har ”lätt” för.

Russinet tuffar på och leker tokmajsa mellan bra pass och Rioja är i rehab. Tyvärr kom det styngfluga förra helgen så de sprang på eftermiddagen i hagen, något de i princip aldrig gör, så det blev lite bakslag för Rioja blev tjock i alla ben. Tror att hon överansträngde sig så jag har fått lägga om träningen och så får jag nog ha lite is i magen. Det har jag ju haft i snart ett år så några månader till och ifrån spelar ju ingen större roll.

Nu ska jag förbereda nästa vecka så ha en fin söndag!
Anette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *