En bra start

2014-04-14

Igår gjorde jag och Russin en bra start både på tävling och för säsongen tycker jag! Har ju två veckor av förkylning och strul och natten till söndagen hade förkylningen gått in i en ny fas dvs rethosta. Så 4 timmars sömn blev det plus att jag höll resten av huset vaket också. Hur eller hur så hade jag ju bespetsat mig på att starta så jag bet ihop och packade in oss och iväg. Tierp är en bra tävlingsplats tycker jag. Lätt att åka dit, stor parkering, bra framridning så vi hoppas att de fortsätter arrangera tävlingar efter ett litet uppehåll.

Mål för dagen var att försöka få Russinet lugn och avslappnad och att rida i alla fall på kvalprocent och att sätta serien. Det hör till saken att domaren för dagen aldrig haft oss över 59 procent i MsvB så jag hade inte jättestora förhoppningar. Russin är ju ingen 70 procentshäst, det har jag ju skrivit tidigare och hon har inte så mycket ”bensprattel” som t ex Rioja. Men Russinet har en massa andra fördelar. Stark och därmed stadig i en hög bra form och tekniskt ganska duktig. Jag tror också att MsvB5 gynnar oss lite bättre då det blir lite mer tekniskt svårt än i t ex B4. Om jag ser till resultaten vi har så har vi generellt sett mycket bättre procent i MsvB5 än i B4 så något måste det bero på. Nu har inte Russinet gått så många B5or heller då den tidigare inte använts så mycket (lite synd) men de hon gått har hon gjort bra.

Gårdagens ritt var bra! Jag var jättenöjd med stadig form och att allt kändes och såg lätt ut. Alla byten satt som en smäck inklusive serien vilket var roligast eftersom det alltid verkar finnas en möjlighet att strula till det just i programmet :-). Enda egentliga missarna var andra uppridningen på medellinjen innan öppna då Russinet tyckte vi skulle fortsätta rakt igenom kortsidan vilket gav lite vid båge upp på medellinjen men väl där lyckades jag rädda den så den flöt och var stadig. Sista bytet tog hon inte första hjälpen men det tror jag inte domaren såg för när hon bytte så blev det 7. Så jag var jättenöjd innan jag fick bedömningen, jag var lika nöjd och kände att vi hade revanscherat oss för den här domaren också vilket alltid är roligt. Och sedan var jag lika nöjd när vi vann och fick både täcke, blommor och pengar.

Trots att det inte var så himla många starter så blev det en lång dag att gå och vänta i och med att jag red som nr 3 men vi hade (som så ofta) tur med vädret så det var mest bara trevligt att mysa runt och också hinna se ett antal ekipage i klassen vilket jag oftast inte hinner. Måste säga att jag tycker det är så himla roligt att tävla nu. Ja det var det nog förr också men efter Russins fraktur så uppskattar jag det på lite annat sätt och tycker bara att det ska bli så himla roligt. Jag tror att det också kan bidra till resultatet. Man vet ju som sagt aldrig hur länge man får ha dem friska så varje start är liksom bara en bonus. Nu blir det lite vila för Russinet idag så ska vet få kolla lite på henne imorgon när vi kollar tänder på Humpen.

Så en bra början på tävlingssäsongen vilket väl kan vara lite svårt att toppa:-) Man får vara glad i alla fall fram till nästa tävling.

Ha en bra måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *