Det går så fort

2012-10-04

Hoppsan hejsan vad fort det går. Hinner inte riktigt med att uppdatera som jag tänkt mig men gör ett försök nu. Har haft mycket jobb under veckan vilket inneburit mycket tid framför datorn men ingen tid att blogga. Red Rioja för första gången på en vecka igår. Daniel brukar få göra igångsättningsjobbet:-) Han gör det jättebra så då kan jag spara lite tid och på mig också. Igår var i alla fall Riojan ”vildhästen” hon blir det någon gång om året och jag tolkar det som om hon mår ganska bra och är pigg. Red på tränset i ridhuset och hon började med att kasta sig innan dörren så jag fick knipa till så jag fick ont i ljumsken. Ja så lätt skickar man inte matte i backen! Men det var en signal att jaha det är en sådan dag. Hon snorkade och hörde Daniel utanför och skyggade för slangen etc MEN jag har svårt att ta henne på allvar eftersom hon inte är en tittig och spänd häst. Så till arbete sa matte och hon tuffade på. Lite för mycket i framvikt till en början men lättade upp fint och dansade på Riojansätt innan vi var klara. Gjorde också ett byte (bytte ju ändå varv:-)) och det satt klockrent, ville bara kolla hur det var med minnet på henne och det var som vanligt gott!

Lillponken har fått på sig skor i fram nu. Han tyckte det var rätt tråkigt att stå men skötte sig ok. Så nu har vi börjat omforma honom till vuxenhäst eller som hans gamla matte sa ”tänk att lille Hummus har blivit så stor att han ska börja skolan!” Ja hon är skojsig den där Lisbeth. Har sadlat honom med RIojas sadel och han tar det med ro. Är mest förvånad över mina jaguarer som ligger som en smäck på de flesta hästar och faktiskt också på den här metmasken.Han är ju ganska mycket mer ”slimmad” (läs omusklad) än mina välväxta damer men sadeln verkar ligga ändå. Jag ska ändå ringa ut Jimmy så att vi får prova ut en egen sadel till honom. Klart grabben måste ha egna prylar! Tyvärr har inte min sadelkammare planerats för tre ridna hästar så jag får fnula lite på hur jag ska sätta sadelhängaren. Eller som Daniel sa ” det var kanske lite kortsynt av oss” 🙂 Ja det är lätt att samla på sig en häst eller två.

Försöker planera för träning och pratade med en kompis också som föreslog ”seriedressyr under vintern”. Bra idé tycker jag för att hålla tävlingsridandet igång. Ska prata med de andra UDSarna så får vi se om vi kan få till det. Eller som hon uttryckte det ”nu är jag nästan i fasen av barockridning, snart rider jag väl på en hand i lång kjol också”. Ja så kan man också uttrycka sin brist på inspiration för vinterträning så jag kan ju omöjligt ha på mitt ansvar att vi alla förfaller till barockridning under vintern och inte tränar tillräckligt. Lovar att jag ska ta tag i det genast.

 

Nu mot dagens möten, kort men dock uppdatering

Håller tummarna för Reneé och Denver idag,, får hålla utkik på equipe. Ni kommer väl ihåg clinicen i helgen den 7/10 på Akademistallet kl 13.30-15.30, klart att du kommer!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *