Brrr

2011-01-04

Förstår verkligen inte den här vintern! Är alldeles för kallt och faktiskt för mycket snö även om det ser ut som ett julkort och är vackert. I ärlighetens namn börjar jag bli rätt less på framförallt kylan tror jag. Hästarna verkar dock pigga vid varje omslag och levde rövare i hagen igår. Russinet visade alla sina finaste konster och de är inte få ska ni veta! Rioja hängde på så gott hon kunde och visade att hon minsann också är både vig och rörlig. Ja de ser riktigt härliga ut när de håller på även om det är lite med hjärtat i halsgropen jag tittar på när de värsta konsterna utförs. Men det är i alla fall härligt att se när de är glada.

Har varit på mina första möten idag och det känns faktiskt helt ok att komma igång även om ledighet alltid är härligt. Vardagen har ju sin charm också tycker jag. Nu kommer det att rulla på som vanligt och jag har en del att förbereda för de kommande veckorna. På söndag ska jag försöka säga något minnesvärt när jag ska ha föreläsning om ”domaren dömer”. Dvs göra denna obegripliga sport begriplig för någon. Det kan minsann vara en utmaning i sig. Detta går av stapeln kl 14.00 på UPK och kom gärna och titta och diskutera med oss så kanske jag kan få med mig lite synpunkter dels till dressyrkommittén men också till nästa domarkurs. Vi som domare behöver mer kontakt med ryttarna för att bli bättre på det vi gör. Hur vi dömer siffermässigt kan ha mindre betydelse om våra kommentarer ändå är begripliga för ryttarna. Det är i alla fall vad jag tror och vem blir någonsin bättre helt utan feed-back??

Sedan är det dags att anmäla till nästa tillfälle för IR-Anna som kommer den 30/1. Kändes som att hon precis var här så där ser man vad tiden går fort. Sänder en extra tanke till henne idag då hon har fått skicka sin Pepper till trappalanda. Det känns så oerhört mycket och Anna du ska veta att vi är många som tänker på dig och Pepper!

Wieger står också för dörren om ännu mer snart! Tjoho redan den 17/1 är det dags. Du som inte tagit chansen att träna eller titta, ta chansen den här gången och kom och titta om du inte ännu är redo för att rida ett pass. Jag lovar att du kommer inte att ångra dig!

Ja det blev ett riktigt ”upprops-inlägg”, kanske symptomatiskt för det kommande året??

Simma lugnt tills vi hörs igen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *