Bliv vid din läst!

2012-04-18

Jag är en av dem som tror benhårt att var och en ska hålla sig till det de är bra på. T ex skulle jag aldrig försöka mecka en bil eller hugga ved för jag är riktigt kass på det och det finns ju andra som är bra på det och har det som sitt levebröd så hepp problemet löst. Nu kan man undra varför jag tänker på sådant? Jo för att när jag kom ut i foderkammaren i morse så var det en liten (ja det är väl relativt) brun sak med lång svans som kilade runt bland bunkar och foder. Aha en råtta!! Eller så sa jag inte, jag hoppade till fräste och hostade och i attacken väste jag ”näääe inte en råtta i foderkammaren, var är mina katter?” Ja nu är det ju så att jag har 3 katter eller eg har jag ju fyra men Bobs är ju liksom ingen jägare, förutom på sommaren så han jagar nattfjärilar, så han är undantagen. Däremot förväntar jag mig att de tre andra jag har gör sitt jobb och håller rent på allehanda skrymt i stall och foderkammare. Men var tror ni de är? Jo de ligger inne och snusar gott till lunch ungefär. Ja suck, jag får ta mig ett allvarligt samtal med Stina och Frida som är de som jagar mest och bäst här på gården så de får sätta extrabevakning på foderkammaren. Möss klarar jag av men råttor, nej de går bort. Jag tycker verkligen de är äckliga och riktiga skadedjur.

Jag köpte ju också bil häromdagen och då funderade jag en hel del på detta med att göra det man är bra på. Rent yrkesmässigt så kan jag inte för mitt liv förstå varför man ägnar sig åt att vara säljare om man är helt ointresserad av att sälja?? Jag har träffat på ganska många och blir lika förvånad varje gång. Att man ägnar sig åt saker på sin fritid som t ex ridning oavsett om man är bra på det eller inte det har jag större förståelse för, det kan ge så mycket på olika plan så det lägger jag ingen värdering på. Däremot när man gör saker yrkesmässigt så måste man väl komma underfund med ganska snart om man är duktig på det, om man tycker det är roligt eller om man ska göra något annat?? Konstigt tycker jag…. Det för mig in på SMHI som jag så glatt klagat på mer än en gång, de är ju inte alltid så lyckosamma i sina prognoser. T ex så sades det inget imorse om att det skulle vara sol men den skiner som aldrig förr utanför mitt fönster. Däremot kommer de väl förstås att ha rätt med helgens väder så tävlingarna i Storvik snöar inne! Jag hoppas verkligen inte det men det ser lite mörkt ut. Nu har vi ju bytt till sommardäck och jag kommer inte att be Daniel byta tillbaka, det känns inte riktigt juste. Däremot ger jag mig inte iväg i oväder med alla de risker det innebär, det spelar ju inte så stor roll om jag är aldrig så försiktig problemet är ju oftast medtrafikanterna. Vad de gör och vilka bedömningar de gör i trafiken kan jag ju inte påverka och det kan bli rätt farligt. Jag är en ganska försiktigt general när det kommer till att transportera häst så vi får se hur det blir framåt helgen.

Russin gjorde ett fantastiskt jobb i förrgår som sagt, igår var Anna här och hon hade massor av reaktioner i vänster sida i ryggen. Inte helt oväntat förstås, dock inget i höger vilket är lite konstigt. Efter behandlingen var reaktionerna borta så det ska bli intressant att se hur hon är idag. Jag hoppas att det var en akut träningsvärk i vänstersidan då jag ”böjt och bänt” i ett antal dagar för att verkligen få loss henne till höger. Jag har ju en tid hos vet i nästa vecka så jag får möjlighet att kolla upp det extra. Hjärtehästen däremot hade inga reaktioner alls, jätteskönt och jätteroligt och hoppas att det fortsätter så. Hon gjorde också ett superpass i förrgår och henne ska jag röra på igen idag då hon inte får någon behandling.

Nu ropar mitt jobb på mig! Ha en bra dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *