Blandade känslor

2014-02-25

Ja livet springer hit och dit som det ska:-) En del förändringar på gång för mig. Kanske inte så stora rent praktiskt men dock mentalt. Jag har ju inför den här säsongen dels avslutat en ”karriär” som dressyrdomare även om jag fuskdömde i helgen. Det var bara en programridning så den räknas nästan inte. Det kan vara lagom nivå och lagom antal starter. Det gör att jag håller mig aktuell men kände samtidigt att nej ryggen har gjort sitt på taskiga stolar nu. Utöver det har jag också valt att avsluta samarbetet med det partnernätverk som jag arbetat i sedan 10 år. Det känns också mycket bra och just idag fick jag ett telefonsamtal som gjorde mig glad och som bara bekräftade mitt beslut.

Att sluta i nätverket är egentligen ingen jättestor grej. Skillnaden är att jag nu är helt fri att utveckla mitt företag hur jag vill:-) När man verkar i partnernätverket så gör man ju det under gemensamt namn men nu står jag på egna ben. Som sagt var sak har sin tid och när det kommer telefonsamtal som idag så blir man mest bara glad att det bekräftar det tagna beslutet. Så framtiden ser nog ganska ljus ut, lite inspiration börjar t o m smyga sig på. Om det är för att det är vårlikt ute eller om det är p g a mina beslut ska jag låta vara osagt.

På hästfronten så haltar det fram. Eller nej det gör det väl inte men jag är så himla less på skador och strul. Red för Wieger i söndags och Russin var lite diesel-Doris medan Rioja var prima-ballerina! Jättekul att få ta ut henne för Wieger igen.

Russin gjorde det hon skulle, både piruetter och serier och mellan- och ökade gångarter var mycket bättre MEN jag hade henne alldeles för mycket i händerna. Där har jag och Wieger en ständigt pågående diskussion om vad jag får och inte får göra. Hur som helst helt ok pass på lite brunstig och på Russin så det är väl bara att bita i igen. Om Rioja tyckte han bara WOW Hon var så lätt och luftig och nu när hon är så nerbantad så rör hon sig ännu mer. Han sa t o m att det är den enda häst han sett på sina träningar i Sverige som faktiskt skulle kunna få lägga på sig något kilo och som han sa, det har aldrig hänt att han säger:-) Hon behöver ju vara ”tunn” p g a sin sjukdom och hon får ändock ganska mycket hösilage som hon verkligen gillar så jag tror livet är ganska gott. På träningen så kämpade hon på, bjöd till och försökte göra piruett till höger som är så svårt för henne och vi tränade t o m byten. Jag var lite orolig för att vi skulle börja strula med bytena så att Wieger skulle glömma att hon inte varit igång så länge. Men matte bet ihop och koncentrerade sig och gjorde ett par helt ok byten åt det svåra hållet! Jätteroligt och skönt att det fungerade, jag hade nästan lagt ner tanken på att lösa det men nu vädrar jag morgonluft igen. Jag har ju dessutom inte ridit henne mer än 4 ggr sedan hon sattes igång så Daniel som ridit henne har verkligen gjort ett riktigt bra jobb. Skönt att ha en egen beridare:-)

Lille Humpen då? Ja sorgebarnet. Efter förra veckans ”plocka av sig en sko i taget” så var Micke snäll och kom ut på fredag kväll och satte tillbaka alla skor och sulor i bak. Så nu blev han som ny. Red ett pass på lördagen och jisses vad fin han var! Faktiskt riktigt mjuk och fin och mycket jämnare i tyglarna, inget ”bitande” i vänstertygeln och vilken fantastisk galopp vi fick till. Igår var jag jättesugen att ta ut och fortsätta på den inslagna vägen men se av det blev det inget då han hade en fotboll istället för ett höger framknä.Inte speciellt halt utan mest stel så nu är det väl vila några dagar igen och hoppas att de andra låter bli att sparka på honom under tiden.

Nu får jag väl fokusera på lite arbete igen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *