Bättre och bättre dag för dag

2013-03-12

Tycker jag att det går med träningen i alla fall. Vädret är ju inte värt att prata om men hörde på nyheterna imorse att förra året den här tiden så var det 20 grader VARMT! Dvs ca 30 graders skillnad mot imorse så det blir ju verkligen inte bättre och bättre, har vi riktig tur nu så får vi lite snö idag också, HURRA!

Träningen då? Jo vi tragglar byten och faktiskt massor av byten varje pass. Allt för att avdramatisera det för matte (?). Igår gjorde jag nog15-20 byten och de svåra var alla efter marken! Ett par stycken var rena och de som inte var rena så var hon före i bak. Känns riktigt bra att jag verkar ha hittat ett sätt att kanske få dit dem till slut. Jobbar vidare med formen och det är påtagligt så mycket lättare det är att hålla henne i en hög korrekt form när energin är där. Igår var hon pigg, hade fått ett par vilodagar och sedan red vi ut i lördags och löslongerade söndag så hon kändes riktigt fräsch igår. Idag ska IR-Anna få gå igenom henne och det ska bli intressant att se vad hon hittar. Vi får ff loss låsningar i halsen varje dag även om det är mycket mindre än tidigare och hon känns också mycket rörligare.

Vädret påverkar också sjukhästen. Hon såg inte så sjuk ut igår kväll när jag kom in med Rioja och höll på att göra henne klar för boxen. Helt plötsligt står Russinet på två ben! Tycker det är lite onödigt otäckt när hon gör det mot boxdörren, jag blir ju lite orolig att hon ska få för sig att hoppa över. Sedan tog hon ett galoppsprång och reste sig igen, lite högre den här gången. Då hade matte med språng hoppat fram till dörren, rutit -SLUTA!! (hjälpte föga) och sedan kastat åt henne hö (mycket mer effektfullt). Sedan var hon lugn igen. Förstår samtidigt att hon nästan kokar över när hon tycker det är hennes tur på gången och jag inte blir klar. Hon har inget riktigt tålamod den kära Russinet. Nu har hon väl snart lärt sig att stå på bakbenen= MAT. Inte så bra för rondören men bra för sinnet så man får ju välja pest eller kolera. Jag vet vad jag väljer.

Nu lite förberedelse för Anna.

Ha en bra kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *