Bästa julklappen!

2015-12-23

Ibland behövs det ingen direkt julklapp för att det ska hamna som bästa julklappen. Vi har ju haft lite sjukstuga ett tag med Humpes hovböld som nu är utläkt och jag har ridit honom i snart två veckor. Det går riktigt, riktigt bra, så nu hoppas jag vi får några månader som vi kan träna på utan att något tillstöter. Han är jämnare och starkare och mer liksidig så nu vädrar matte morgonluft! Rioja är ju inte ok ännu. Hon vrickade ju kotleden i slutet av oktober och eftersom hon är EMS häst så har jag varit jätterädd att spruta med cortison. Jag kontaktade veterinären som forskar om EMS och bad henne om råd och hon tyckte att som Rioja nu mår så skulle vi våga spruta om det behövdes. Så i förrgår så sprutade vi cortison i leden Under natten hade jag sedan de mest morbida mardrömmar och kl 6 klev jag upp för att ut och fodra och kasta mig över hennes fötter och ben för att känna om det hade framkallat fång. Inget spår av någon påverkan, puh!!!! Däremot ser man på hela hästen (eller i alla fall på benen) att cortisonen verkligen går ut i hela kroppen. De senaste två morgnarna så har alla ben varit fantastiskt rena och smala. Så man ska inte tro att en lokal behandling inte slår på hela kroppen. Hur som helst så har hon klarat det och jag hoppas att det nu hjälper till att ta bort den sista lilla hältan så att detta läker ut. 3 månader kommer nog viloperioden att bli så vi får väl ta det långsamt när det är dags att sätta igång.

Daniel rider Russinet med den äran nu när jag trimmar Humpis. De senaste dagarna har det sett riktigt bra ut. Han rider henne lång och låg vilket är bland det svåraste med Russin så han får bra träning på att inte sitta i bromsläge, bra gjort säger jag bara.

Nu är det snart julafton och jag tycker det är fantastiskt att kunna gå upp på morgonen och ta sitt ridpass på utebanan. Jag är faktiskt inte ens lite störd av att det inte är kallt och snö, skulle gärna ha det här klimatet hela vintern:-) .

Nu återstår nog faktiskt bara att jobba undan lite innan man får ta sig en bit julskinka och pösa ut i soffan.

Önskar alla en RIKTIGT GOD JUL!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *