Barndomsdrömmar

2011-12-07

Inatt drömde jag att jag hade långt hår. Så där riktigt långt, svallande, tjockt hår. Det kan ju tyckas märkligt att jag skriver om det men jag tyckte det var lite lustigt. Jag har ju alltid velat ha långt, tjockt, svallande hår men mina frisörer och andra i min närhet kan intyga att min hårkvalitet  inte är av den karaktären att det blir långt, tjockt och svallande. Ja långt kan det nog bli men jag skulle tro att jag mer liknar ”Emma finns bara i fantasin men hon är fin tycker Kalle”,. För de som är i min ålder och något yngre kanske ni känner igen Kalles klätterträd för det är ifrån en sång i den som citatet kommer. Hur som helst så hade jag i alla fall tjockt hår i natt till skillnad från när jag var liten och jag omväxlande gjorde hästar av stolar och träns av plastband och däremellan gjorde min egen ”peruk”. Dvs jag knöt ett plastband runt huvudet och i det knöt jag långa remsor som då skulle vara hår, det gick att fläta och sätta upp dem i svans men det gick naturligtvis inte att kamma eller borsta. Bäst var nog när vi (jag och min syster) sprang med våra hemmagjorda peruker och kastade med huvudet så att det skulle svaja sådär som det gör i alla reklamer. Ja herregud så uppfinningsrik man var som barn:-) Skulle se ut det om jag knöt motsvarande ”peruk” runt mitt huvud och sprang runt Ängeby Ryttargård kastande med det från sida till sida. Skulle tro att mina inackorderingar slutligen får bevis för att jag inte är riktigt klok.

Det har funnits andra tillfällen när de tvivlat på mitt förstånd t ex när de kommit till stallet och jag varit i full gång med att dammsuga hela stallet från golv till tak. Det händer ibland när jag hamnar i ”Fränzie-mode” och då går jag liksom inte att stoppa. Jag far omkring med dammsugare och mopp i högsta hugg och muttrar ”uss de e smuss”. Ja alla har vi våra låsningar och obsessions och mina är stundtals smuts som jag inte tycker om. Vill inte påstå att jag är någon pedant direkt men jag tycker illa om när det är stökigt och smutsigt. Vill gärna ha ordning och reda omkring mig och eftersom det inte alltid är så att tiden medger detta så blir det såna där hysteriska insatser ibland.

Något annat jag kom att tänka på när det handlar om ”obsessions” var att när jag var liten så samlade jag på 5 kronors sedlar (ja jag är verkligen så gammal). Jag har ff en helt obruten 5 kr sedel kvar som jag sparat sedan 70-talet. Då var det veckopengen som gavs i sedlar och jag blev naturligtvis lite manisk gällande det också så jag sparade min veckopeng i en plåtlåda med rosor på. Jag minns det så väl och jag minns också så väl vilken ”ångest” det var om jag skulle ta av denna ”skatt”  och ev handla något. Jag blev verkligen maniskt snål och ville bara se pengahögarna växa likt en riktig Joakim von Anka. Ja herregud, det var länge sedan och jag har som några väl sett blivit riktigt duktig på att spendera pengar under perioder:-). Ibland är det riktigt roligt hur hjärnan fungerar och vilka associationer en dröm kan ge, i mitt fall att jag kom och tänka på tokigheter jag gjorde som liten.

I övrigt jobbar jag hårt med att få hjärnan att fungera på normalt sätt mest hela dagarna och kvällarna. Det är verkligen en helt hysterisk period nu där mycket ska falla på plats. Hästarna fick behandling igår och de mådde rätt bra, Russin hade lite reaktioner som går att härleda till hennes tidigare ”förkylning” eller snarare hosta så nu hoppas jag att vi har puttat på immunförsvaret en sväng. Rioja var jättefin förutom på en liten del av ryggen där hon reagerade jättemycket. Anna undrade om vi gått omkull och det kan man väl säga att hon gjort, på operationsbordet:-) Troligen härrör sig reaktionerna ifrån det eftersom de var så väldigt lokala. Vi får se hur de mår idag. Själv tycker jag att jag känner en liten begynnande förkylning så där i huvudet, långt ner i bröstet och bak i halsen. Jag tänker hantera den på vedertaget sätt dvs ignorera. Det brukar funka ganska bra för mig

Ha en härlig decemberdag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *