Back in business

2013-07-17

Eller ja jag vet inte riktigt om jag är det:-) Falsterbo är över för denna gång och det sämsta med det är att det är ett helt år till nästa gång. Det bästa med det är att det är mindre än ett helt år till nästa gångWink. Ja hur var det då? Jo riktigt Falsterboväder som vi för det mesta varit bortskämda med. Soligt och varmt och en dag med mulet och blåst. Två halvdagar på stranden, resulterade i att jag faktiskt brände mig på ryggen! Så uppenbarligen kan jag sola ryggen också. Daniel som är en friskus badade i havet och jag kände på vattnet med fötterna och övervägde näääästan att kliva i för det kändes faktiskt badbart. Men mitt bättre vetande tog mig upp på stranden till filten igen.

Massor av god mat och god mat och god mat och därtill hörande gott vin och gott vin och lite gott vin. Måååånga fina hästar. I år var det riktigt bra konkurrens bland 5 och 6 åringar vilket inte var fallet förra året och höjdpunkten var Andreas Helgstrand och Floricello! Jag har inte varit så tagen av ett ekipage sedan Stefan Jansson och Rubinrot. Det var precis samma känsla, ett magiskt ekipage, en magisk häst där det liksom inte räckte med att få så den i programmet och sedan ärevarv utan känner att snälla rid lite till! Ja den gick jag och funderade på i säkert ett dygn efter finalen och det är så roligt. Man blir så inspirerad av denna ridning och hästkvalitet så det kliar riktigt i att sätta igång med sina egna stackars djur.

Lite shopping lyckades vi också med, ett fint kandar till Rioja, det var skoj för det har jag letat efter i ett par års tid nu. Det blev ett Schockemöle med pärlpannband med ljust rosa pärlor, blir nog kanonfint till henne. Lite kläder, lite grimmor, ett antal benskydd och sporremmar i brunt som skiftar lite i guld eller nåt annat bling. Fina var de i alla fall, nya handskar och vita handskar med lite bling på skaftet. Ja tänk det går alltid att hitta något på mässan.

Under vår bortovaro så hade min namne och stand-in fixat så bra med hästarna. Ingen skadade sig och inga skor tappade eller något annat:-) Som sagt Falsterboveckan är väl den vecka som är sanktionerad av hästarna också för att vi liksom får vara borta. Har ridit en dag och sedan fick de genomgång av IR-Anna igår och idag sätts det igång igen. Lille humpen blev också riden i förrgår och han var lika snäll som innan Falsterbo, nu känns det som om jag närsomhelst faktiskt ska våga galoppera också. Man vill ju gärna ha någon form av balans då, i alla fall jag.

Lite arbete hanns också med igår, större delen av dagen faktiskt, det går bra då det är jobb som kan göras på kontoret och som inte kräver att jag åker någonstans, såna jobb vill jag ha många av:-) Tänker ju som bäst när jag får sitta ostört på mitt kontor och sedan kan jag gå ut och kratta eller fylla vatten eller något och tänka vidare för att därefter gå in och producera text. Fler skulle ha det på det viset, det blir en bra arbetstakt då tycker jag.

Idag väntar också en del arbete. Stallet är avklarat. Första dokumenten är författade, sedan tror jag att vi motvilligt måste lämna gården för att åka och proviantera. Förstår inte att det är så trögt att komma till skott men det kanske är för att vi trivs här! Gården är lite paradiset på jorden denna tid, långa ljusa varma myggfria dagar och kvällar har det bjudits på ganska många sedan i början av maj. Vi hoppas att det dröjer tills detta väder går över. Jag får gärna en varm och fin aug, sept och oktober också, då kanske man kan stå ut med vintern.

Så lite uppdaterade på v ad som hänt på det senaste, nu ska jag gå och arbeta bort lite av måbravalken som gärna tillkommer i Falsterbo!

Må så gott och grankott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *