Augusti kräfttid

2013-08-02

Ja svisch sa det så var sommaren nästan förbi! Jag tycker det känns lite så när man kommer in i augusti. Det börjar märkas att det blir mörkare på kvällarna och just i år så ser jag faktiskt inte fram emot hösten. Jag vill behålla sommaren i minst 3 månader till!

Nåväl det blir säkert bra vad det lider. Jag har tränat på med Rioja som verkligen inte varit sig själv. Red för Y i förra veckan och då gick hon bra men var väldigt arg under stunder. Det har fortsatt att hålla i sig så nu bytte jag helt enkelt kandaret mot träns och har ridit på det istället och faktiskt så var hon som vanligt igår. Det är ju alltid svårt med hästar som har humör. Man vet inte om humöret är just humör eller om det är ett sätt att berätta att något gör ont eller annat. Jag har klämt och känt och gått igenom med lupp och hittar inget. Det är inte heller bra att sitta och känna efter jämt utan man måste ju liksom komma till arbete och vidare i det. Varje utvecklingssteg har alltid bjudit visst motstånd men lite perplex har jag varit över dessa humöryttringar. Det är något hon faktiskt inte visat upp på många månader. Jag hoppas att jag hittade orsaken eller snarare lösningen så att vi kan komma vidare. Ska rida ett pass ikväll och ett imorgon bitti så borde jag ha ett hum om åt vilket håll det går.

Humpisen har dock inget humör alls vad det verkar. Lina var ute i veckan och fick provsitta och trots att han inte alltid fattade vad hon menade så truttade han på ändå, gullplutten!

Russinet är på G. Hon är taggad och matte och hon har en pågående konversation om det är spring eller arbete som premieras i dressyrridning. Russinet tror stenhårt på att ju fortare desto bättre, matte däremot hävdar att det gäller Täby och andra sådana ställen där man också kan satsa en slant på en häst men att det passar sig inte innanför vita dressyrstaket. Russinet ruskar bara på huvudet åt detta och tycker jag är helt vansinnig som satsat på en sport som ingen kan tjäna några pengar på och att det då inte premieras att det går fort fattar hon inte alls. Tid är ju pengar eller????…. Nåja vi får väl fortsätta vår animerade diskussion, efter det senaste passet så tror jag det står 1-1 mellan matte och Russin, tänkte att jag om någon månad ändå ska ha vunnit denna utmaning på poäng och få tillbaka min mer skolade häst:-)

Helgen bjuder på kalas! Mot Dalarna styr vi vår kosa och får partaja med goda vänner. Ska bli jätteroligt att träffa dem, det händer ju inte stup i kvarten direkt. Annars rullar det på och trappas upp allteftersom, både på arbetsfronten och när det gäller träningar och snart också på tävlingsfronten så jag får väl njuta av de lugna stunder som nu bjuds ty de kan vara över närsom helst!

Ha en riktigt skön helg i sommarvärme vilket är utlovat så sommaren lever en stund till

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *