Året som gått

2011-01-03

God fortsättning måste jag väl ändå börja med att säga! Ja slutet av året gick fortare än man hade kunnat tänka sig. En begynnande förkylning fick sitt fäste runt nyår och lever med mig vidare in i 2011. Det är inte så farligt mest snuva och lite host så den går säkert över ganska snart.

Jag har gått igenom och summerat året som gått. Ett totalt sett ganska bra år tycker jag. Inte det bästa men långt ifrån det sämsta jag genomlevt. Eftersom jag tror på tankens kraft och egen vilja så har jag valt att snudda vid de negativa inslagen och sett om jag kunnat lära mig något av dem och oavsett svaret har jag lagt dem i säck och kastat bort dem. Annat är det med de positiva saker som har hänt. De har jag ältat om och om igen och hittat en del guldkorn som ger kraft och energi inför 2011.

Året som gått då? Jo ibland tycker jag det är roligt att kvantifiera det jag (vi) gör för att se vad man lägger tid på. Under 2010 så la vi bl a tid på följande:

– 6120 höpåsar fyllda

– drygt 600 timmar på hästrygg

– runt 150 instruktionstimmar

– 4380 in och utsläpp av hästar

– 730 mockade boxar

– 365 kärror bajs från hagar

– 20-talet dömda klasser

– 20 talet ridna klasser

– drygt 2 200 konsulttimmar

Ja jösses så många timmar och minuter det går på ett år. När man ser jobbet fördelat på detta sätt så inser man att man förmodligen nyttjar ganska många av dygnets timmar. Utöver detta så pysslar man ju en del också:) Jag längtar till våren nu! Fylla huset med tulpaner och se hur det börjar växa i trädgården. Det blir grejor det! Ska bli intressant och se hur lång tid det tar till dess att snön försvinner. Som det ser ut nu så undrar jag om vi får en snöfri midsommar?? Ridningen innan jul var det lite si och så med, det var för mycket annat att styra med och energin räckte helt enkelt inte till. Jul och nyår var dock mysigt och efter att ha legat (åtminstone 1 dag) på soffan och läst lite böcker och tittat på någon film så känns det som om en del energi kom tillbaka. Ryggen är bättre men armar och axlar är faktiskt skit. Har börjat rehanträning för dem också och det verkar som att jag hittat något som ev fungerar.

Ridningen i mellandagarna och runt nyår har däremot fungerat jättebra. Lille hjärtehästen går som tåget just nu och hon har aldrig fått gjort så mycket hårt arbete under så lång tid som nu. Hon verkar peppar, peppar tåla det. Russinet har genomgått en metamorfos. Daniel har ridit henne några gånger nu i ridhuset och hur glad jag än är över att det nya systemet fungerar bra för mig så är det inget jämfört med hur glad jag är över att det fungerar så bra när han rider också. Han tyckte själv att det var enkelt! Ska bli hur skoj som helst att se vad som händer när man utsätter henne för stress dvs tävling. Har dock några månader kvar att träna och Wieger kommer ju redan den 17/1. Ska bli jätteroligt.

Nu är det dax att lägga in en ny växel och ge sig på nästa års utmaningar! Ha en riktigt bra början på 2011!!!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *