April april

2015-04-06

Inte klokt att det redan är april?! I och för sig så är det ju ingen värme att skryta om så det känns ännu inte så vårlikt men ljuset är i alla fall tillbaka och det gör ju massor! Därtill kan man rida ute och det är verkligen en personlig favorit.

Tycker att jag kommit igång ganska ordentligt med trimmandet nu och det är väl kanske dax då jag i en impulshandling anmälde mig till tävling! Det kändes nog ganska långt bort då men nu är det helt plötsligt nästa helg så det går fortare än man tror. Nåväl förhoppningsvis så har nordvindarna lagt sig då för att ersättas av ljumma vindar och någon gång ska man ju igång också:-)

Russinet är ok, lite ojämn i energin tycker jag men så är det ofta vid pälsfällning. Rioja har jag gjort några pass på och hon äf bara FIIIN! Som jag rapporterade tidigare så verkar det inte vara en tillfällighet detta med att lösa det svåra bytet. Det går bättre och bättre och vi byter en hel del i serier som hjälper till tycker  jag. När det gäller Russin och serier så har jag ju lagt in en hel del tvåor vilket gör det lättare för matten att göra treor vilket kanske också är naturligt. Nu är det dock jättesvårt att göra fyror för det tar så lång tid emellan?! Det har definitivt inte alltid varit så utan jag tyckte nog att jag hade dåligt om tid i fyrorna tidigare men där ser man vad träning gör för timing och fokus.

Lille Hump är ff i någon form av ombyggnation:-) Han blir stadigt bättre men det är en lååång väg kvar till han är ombyggd och stark i det. Han tar stadiga steg framåt och igår fick D rida honom så jag hade möjlighet att se honom från marken. Det som är glädjande är att han ändrat sin trav och han ser ren och pigg ut. Han har ju tidigare varit lite kantig när han ”ramlar” ner på sitt höger fram men idag fick jag t o m rygg i galoppen. Nu är faktiskt höger varv lättare att rida och hans starka vänstersida blir än mer påtaglig så den behöver lite mer arbete.

Nåväl det är ju resan som är målet….

Påsk har det varit och jag inledde den med att få en infektion i en tandficka. Inte särskilt skönt men efter ett par besök hos tandläkaren och lite penicillin så är jag pigg igen, eller så pigg jag nu blir:-). Börjar så smått ladda upp inför arbetsvecka som är något förkortad men ändock ganska intensiv.

Med önskan om lite varmare väder!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *