Äntligen!

2013-04-28

Nu var det verkligen dags för en massa ÄNTLIGEN! Äntligen är Russinet ute på heltid i hagen, äntligen har matte suttit upp på drottningen igen och börjat skritta och äntligen har jag kommit till start för våren. Ja verkligen en massa äntligen!!!

Russinet – hon har nu skrittat uppsuttet i 3 dagar. Hon känns väldigt mycket som Russinet och är faktiskt mjuk och fin. Hon förstår inte riktigt detta evinnerliga skrittande så i slutet av skrittpassen tycker hon det är dags med snabbare gångarter men det får fortfarande vänta någon dag:-). Härligt i alla fall att sitta på hennes rygg igen, det var nästan så jag hade glömt hur det kändes…..

Rioja var iväg till Storvik igår för att starta sin 3:e MsvB. Målet för dagen var att ha henne framför skänkeln, uppe i formen för att försöka hålla tryck igenom programmet. Hon har en tendens att sjunka i fronten och speciellt när hon blir lite spänd inne på banan. Då finns också risken att hon inte är så påverkbar. Vi har ju haft en lite krokig väg igen fram till denna start med skada i höstas i foten så hon blev stående i ett par månader och därefter igångsättning och därefter ryggont och behandling så förberedelserna hade kunnat varit bättre. Å andra sidan så är det ju så här det varit ett tag så jag börjar anpassa mig lite till detta ”ryckiga” tränande och tävlande.

Hur som helst, fin på framridningen, vi har fortfarande en kamp om var hennes högra bak ska vara och placera bogarna på rätt ställe. Är de där så blir hon automatiskt fin och är de inte där så är jag lite rökt på banan. In på banan och då spände hon till lite och började blåsa upp kroppen. Höger sida tryckte mot högerskänkel och jag tog en liten ”fight” nere i ena hörnet för att berätta att ridningen skulle vara densamma inne på banan. Red sedan igenom programmet. Jag var jättenöjd med mig och med hästen. Planen på framridningen höll och även ridningen på banan. Hade henne verkligen framför skänkeln och bra tryck igenom hela traven. Mellantraven och ökade traven var fantastiska att rida i programmet! Kunde naturligtvis ha varit lite mer spetsad på vägarna men får skylla det lite på ringrostighet. Vi har ju inte varit ute på 10 månader vilket gör att det blir lite omstart. I galoppen var hon trött men inte så att hon blev seg eller dum utan helt enkelt att jag kände att nu är bensinen slut. Genomförde ändock ett fint galopprogram, satte det säkra bytet som kunde varit större bak men än bättre var att hon gjorde det svåra bytet om än lite hög i bak. Har ju faktiskt inte gjort några byten alls innan denna start och inte heller på framridningen. Taktiken är lite att det får bli som det blir men vill inte sätta någon press på henne där ännu.

Vi belönades med fina 65,58 procent vilket är poängrekord för oss i MsvB och vi låg på placering till dess det var 2 hästar kvar i klassen. Känns ju alltid lite snöpligt att åka ur resultatlistan och helst gör man det ju tidigt så man kan få åka hem och inte vänta timme ut och timme in. Jag tyckte att vi hade varit värda en rosett igår och i ärlighetens namn så var det inte mycket som skilde, jag hade 1,5 poäng upp till placering och 3,5 poäng till andra platsen! Ja då är det tätt så det var som sagt hugget som stucket. Jag får helt enkelt göra det liiiite bättre nästa gång men oaktat det så är jag jättenöjd med min och hästens prestation. Strök henne från deltagande idag då jag inte vill slita på henne och jag tycker det räckte med gårdagen så laddar vi om för en ny MsvB2 i Solna på onsdag.

Lite bilder på min lilla prinsessa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *