Äntligen hemma!

2013-01-15

Som tur är så jobbar jag inte så mycket just nu. Det passar utmärkt då jag har sjukstuga här hemma. Igår så fick Russinet komma hem! Hon var så GLAD!!! In i stallet, bet Riojan i nosen och pep, in i sin box, kastade sig över höet, rullade i spånet, gnagde hysteriskt på saltstenen och slutligen satte hon i sig en hink vatten:-) Jag tror att hon sovit intensivt inatt också.

De ringde i fredags efter operationen och var bekymrade över att hon drack dåligt och funderade om de skulle skicka hem henne redan då. Samtidigt så skulle penicillinbehandlingen fortsätta och de ville ju gärna ha lite koll på opsåret så vi bestämde att jag skulle träffa stallchefen för att göra en plan inför helgen. Sagt och gjort åkte jag ut till Ultuna och träffade henne, pratade lite om hur Russin äter och dricker och sa till Russin att nu får du lov att dricka för de blir ju jätteoroliga för att du ska få kolik. Russinet tittade på mig och stallchefen, gick resolut till hinken och drack 3 klunkar, sedan tittade hon på mig igen och gick och åt. Då förstod jag att hon har koll på sitt drickande. Stallchefen blev helt paff och sa att du kanske ska vara här ute hela tiden, nej då sa jag Russinet berättade bara att hon inte glömt att dricka:-). Ja och så säger man att hästar är dumma djur, jag tror inte det jag. Mina kommunicerar i alla fall massor och om man ger sig tid att lyssna så kan man få reda på ett och annat.

Hur som helst så tror jag inte att hon gillade vattnet något vidare heller, vi har ju egen brunn så jag vet att det smakar helt annorlunda än Uppsalavattnet och väl hemma så äter och dricker hon normalt. Nu ska jag bara ha ångest i 3 dagar till då jag måste fortsätta spruta penicillin. Jag ber och ber och ber att hon inte ska chocka de här dagarna men med min nuvarande tur så vet man ju inte…. Sårvård står också på schemat med ganska besvärligt bandage som ska läggas varannan dag till en början och vi ber att såret läker som det ska så kan vi ta stygnen den 24:e. Ja pyssel och knåp men mitt Russin är i alla fall i sin box och hon har syrran inne halva dagen och sedan får Humpe vara sällskap andra halvan så ska det nog gå de här kommande veckorna. Idag var ju i alla fall ganska trist väder och Riojan är ju lite husmus och bonus är ju att man får mer mat när man är inne så hon tar det med ro. Russinet tappade ur ganska mycket första dygnet och efter operation så detta är den första gången under alla år som hon faktiskt får äta så mycket hon vill, borde ju vara himmelriket för ”badbollen”. Hon ser lite bättre ut nu tycker jag och tror att hon hämtar upp sig.

Wiegerträningen då? Ja men det gick ju så himla bra! Jag var ju lite inställd på att ev inte rida alls då jag inte tyckte att jag var i balans och inte hade hunnit rida som jag tänkt innan. Men väl på plats så kom vi överens om att vi tar det lite varligt och jag säger till om jag tycker att hon behöver pusta. Riojan var PÅ och PIGG och kändes mjuk och engagerad. Ett sånt där härligt pass helt enkelt. T o m det svåra bytet fick vi till en gång utan alltför mycket jobb. Jag fick massa beröm för min sits och mina händer (vet inte om han rent av tyckte synd om mig för att det var som det var med Russin:-)) men alltid roligt om man har lärt sig något. Jag har ju egna skavanker att hantera också men vet nu mest troligt vad det beror på. Det onda i bröstet är en inflammation i brosket där revbenet fäster in i bröstkorgen så jag har blivit lasrad och äter Ipren vilket funkar super, så just nu har jag inte ont. Rumpan är mycket riktigt en bristning i fästet in till sittknölen och det kan tydligen ta upp till 12 mån att läka. Smorde med lite voltaren innan passet så kändes inte det heller:-) Väntar ivrigt på en gelepad som jag ska kunna ha i sadeln vid träning för att inte reta sittknölen så mycket under läkning så vem vet, den gamla kroppen kanske hänger med en stund till:-)

Lille Humpedump satt jag på i lördags igen. Han var pigg och Daniel släppte ut linan så att jag fick styra själv, det gick ganska bra men jag undrar om han har någon tand som skaver på höger sida. Ska kolla det den 24:e och innan dess blir det inget avancerat med ridningen utan mer som vi gjort nu. Han vill mest trava hela tiden så då fick han det, man är ju glad när de så gärna vill framåt så det är bara att hänga med. Ska försöka sitta lite på honom några ggr i veckan fram till den 24e så kanske vi kan ta bort linan.

Nu lite förberedelse för dagens jobb. Håll tummarna nu för Russinet och att det går bra att spruta utan komplikationer!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *