Äntligen!

2012-01-17

Jag vet att vi är många som säger ÄNTLIGEN och grattis Roffe men grattis också till svensk ridsport som äntligen fick komma in i finrummet. Man kan fundera lite vad det berodde på. Onekligen handlar det om den fantastiska sportsliga framgång denna skåning har haft det senaste året men att ”vinna folkets kärlek” det handlar om något annat. Nu tror jag det i slutänden handlade om att ridsportsverige för en gång skull äntligen ställde upp som en man (Kvinna). Vi är ju i grunden individualister, tittar kanske inte så mycket på TV, engagerar oss inte så ofta i ”triviala” saker som omröstningar etc. Vi har ju oftast fullt sjå att slita med delarna i vår sport som inte är så glamourös och som tar en del tid.  Den här gången tror jag verkligen att ryttarsverige mobiliserade för jag tror i ärlighetens namn inte att det var så många andra som röstade på Roffe.

Men det visar ju också att Sveriges näst största sport som alltsom oftast befinner sig i skuggan av många andra publikfriande sporter, om dessa utövare mobiliserar så räknas vi! Tänk om vi kunde samla oss oftare. Den här gången tror jag att alla upprop på FB och andra sociala medier äntligen tog skruv. Jag tror att vi var många som röstade många gånger såväl på nätet som per telefon och tänk då vann han med stoooor marginal.

Tänk om vi kunde mobilisera samma enade kraft för att kräva anlagda ridstigar, momsreducering för vissa tjänster/produkter, friskvårdsavdrag, momsbefrielse, rättvisa i bidragshänseende. Ja det finns många områden som vi skulle kunna göra en skillnad för vi är MÅNGA! Vi är så många så vi skulle kunna vara en maktfaktor. Våra olika verksamheter omsätter miljarder och har en betydelse för den svenska ekonomin. Det kräver i och för sig en bättre organisation inom ridsportsverige. Ridsportförbundet med sina lokalavdelningar imponerar tyvärr inte så mycket på mig. Jag tycker ofta att man hamnar i navelskåderi och är mycket konservativ i vilket diskussionsklimat som får råda. Jag upplever att Ridsportförbundet och deras olika grenar är rädda för utveckling, rädda för åsikter och förändring. Men i en framtid kanske eller precis som Roffe citerade ”den som saknar fantasi har inga vingar”….

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *