Ändrade planer

2012-04-14

Ja med lite snö så kommer förändrade planer dvs ingen tävling i Högbo idag. Jag tillhör inte kategorin som åker till varje pris och framförallt inte när vi väldigt lagenligt bytt till sommardäck. Så när jag kikade ut imorse kl 05.00 så snöade det ff. Väckte då sambon för ett rådslag och konstaterade att jag det är verkligen inte VM det gäller utan endast en MsvB4 så det får vara. Ett beslut jag känner var riktigt när det fortsatte snöa faktiskt ända fram till nu. Enköping bestämde jag redan i veckan att jag skulle lägga ner och har hittat ett par klasser i juni istället som jag hoppas vi kommer med på. Har ägnat ridningen de senaste dagarna åt att verkligen analysera vad jag gör och hur Russin reagerar. Kan konstatera att jag tror att jag blivit lite för snäll med genomsläpplighet i höger varv. Det går helt ok hemma på träning och då fungerar det mesta då det inte finns något extra spänningsmoment men om hon är lite för rak i den sidan på tävling OCH laddar så då är jag rökt! Dvs då kan hon bli lite för lång på ytter och faktiskt mest lattja iväg. Jag tror det var det som hände i Botkyrka fast omvänt. Jag hade gett mig den på att få igenom det och det fick jag och då blev det lite för jobbigt för madame att göra det som krävdes i galoppen. Har pressat på henne mer nu några dagar och hon har varit lite stressad över det, ibland tar det stopp (ryggen?) men vi kommer igenom det utan bakbensdans utan hon kan backa ett tag så jag utgår ifrån att om det sitter i muskeln så mår den ändå bra av att få jobba igenom. Planen är nu jobb ett par dagar och pessoa därefter så får jag fortsätta så och sedan kolla henne den 25e.

Jag fortsätter jobba på med det lösgörande och kan konstatera att min vinterträning blev lite förstörd av hennes hosta som också gjorde att jag nog flyttat gränserna lite (åt fel håll) men som sagt det fungerar bra hemma, det är på tävling när det blir det lilla extra som det måste vara 100!  Hostan verkar nu i alla fall vara helt borta, håller tummarna för det. Ja hon är inte alldeles enkel lilla Russinet (inte så liten heller). Tränade lite byten på Riojan i förrgår och som hon bytte! Det ”enkla” bytet gör hon jättefint och det känns stort. Det svåra bytet gjorde hon en gång ”högt” men sedan fick jag till det riktigt bra från förvänd. Fick en bra känsla fram till bytet och se då lyckades jag göra det bytet likvärdigt två gånger, sedan gav jag mig med mycket beröm. Det bytet känns definitivt inte säkert men det var roligt att få till det ”efter marken” ett par gånger för då finns det hopp. Som vanligt sitter det väl i piloten men nu fick jag till en riktigt bra känsla för hur jag ska känna själv inför bytet. Hon har inte varit så enkel med det heller då hon gjort så våldsamma saker i bytet (snurrat helt varv, stannat på frambenen och nästan bockat mig i huvudet) så jag har haft lite svårt att slappna av till bytet och det är ju verkligen ett krav att man kan det.

Så denna helg åtgår till att städa en del, fixa till ridhuset, träna med bägge tjejerna och sura lite över vädret tror jag. Jag undrar hur många såna här bakslag mina påskliljor och penseér klarar? Härdiga små växter det måste jag verkligen säga.

Ha en skön lördag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *