Än så är det långt till vår

2014-02-05

Men det är inte utan att det känns som liiiite vår i luften! Hurra nu är äntligen den förskräckliga januari över och vi är inne i härliga februari som normalt sett brukar bjuda på en del sol. Men det den definitivt bjuder på är annat dagsljus. Skönt äntligen på rätt sida liksom. Känner också att jag kommit i en ny fas. Jag har fixat en hel del på senaste tiden så det känns som om det är lite ordning på torpet och att allt går i lite mer lagom takt. Så idag tittade jag t o m på tävlingar! Nja det är för tidigt för mig att gå ut men eftersom det råder en viss anmälningshets på FB så kom jag på att jag kanske skulle titta om det var något jag var intresserad av.

Så jag har tittat lite i påsk, det är slutet av april och det är kanske lagom temperatur för mig att ge mig iväg då:-) Vi får se, den här säsongen ska jag ju bara åka på tävlingar när jag vill har lust och orkar så det kanske blir lite lagom sparsamt. Övriga helger ska jag vara mer som en vanlig människa och ha tid till återhämtning. Kapitel tre (eller 147) ska skrivas om min rygg och höft och för att göra en lång historia kort så är även sjukgymnasten nu trött på min höft/rygg som inte svarar alls på hand behandlingar. Så nu har han och doktorn kommit fram till att de vill ha en magnetröntgen på min rygg. Tja det var vad jag sa för 4 månaders sedan till doktorn men då var vi inte överens. Nu är vi tydligen överens så vi får väl se när det blir av. Ryggen funkar hyfsat. Jag får ha ”korsetten” på mig när jag rider och tömkör och då går det helt ok. Däremellan så strechar jag som en tok och gör lite andra övningar av olika slag så jag är ungefär lika mest hela tiden. Som en stel gammal käring alltså:-)

Det som stör åldringen mest just nu är att hon ser så glest. Så jag har nu beställt en synundersökning imorgon! Jag har tydligen inte gjort någon sedan 2011 så det är nog dags. Jag är väl i behov av progressiva glasögon men det provade jag ju då och var arg mest hela tiden för det funkade så dåligt så jag slutade med det. Däremot så har jag kört se kort på ett öga och se långt på det andra och det har fungerat riktigt bra. Men de senaste veckorna så tycker jag att jag ser dåligt på alla avstånd så det är väl dags att justera igen. Jag fattar inte riktigt det där med lång och närsynthet, dvs att man är både och samtidigt liksom?? Vore ju bra om man gick ifrån närsynt till långsynt det torde ju vara enklare och mer logiskt också. Dvs när man är ung så tål man närmare granskning men när man blir äldre så sker granskningen med fördel på håll:-)

Det var nog ett stickspår. Hästarna då? Ja Humpen fortsätter jag att tömköra så här i igångsättningen. Jag tror det är melodin. Han blir bättre allteftersom. Såg ganska knackig ut i höger varv till en början men allt eftersom han kommer till balans och arbete så ju bättre blir han. Jag tycker mig se en svaghet i hans högra bakben men som sagt det går nog att stärka. Så min plan är att köra på med tömkörning till dess jag tycker han ser bra ut på tömmarna. Nog för att jag är en hejare på att tömköra men jag tror inte att jag kan göra en halt häst ohalt på töm så min teori är muskler och balans.

Den andra unghästen är trött, i alla fall på morgonen. Idag fick jag göra en massa andra saker i stället innan utsläpp för han hade gått och lagt sig och sov frukost. Jag tycker det känns så rått att kicka upp dem då så om jag har tid så får de liksom vakna till och kliva upp när det är dags. Så jag hann göra höpåsar och allt annat och då hade Lego bestämt sig för att det var dags att vakna, Ja det är inte lätt att vara bäbis på 5 år, då blir man ofta trött.

Damerna verkar inte särskilt trötta. Rioja fick löslongera igår och for omkring som ett popcorn och drakblåste så hon verkade helt ok. Hon ser fantastiskt fin och lätt ut just nu. Ska bli intressant att sko henne igen nästa vecka så får vi se hur hon är i fötterna.

Russinet är helt ok. Sköter sig t o m på träns trots att det är den här tiden på året. Kondisen är bättre, vänsterbogen har kommit in så nu går piruetterna till höger bättre. Det går att träna serier på träns vilket är ett riktigt stort framsteg och framförallt när vi är i ridhuset. Så för tillfället så arbetar alla tre. Det är jag ju inte bortskämd med. Får se hur arbetssituationen ter sig de närmaste månaderna eller om jag ev kommer att hinna tapetsera i sovrummet. Är faktiskt riktigt sugen på det nu Har ju bytt säng och köpt lite lampor och nya sängbord. Mattor ska till och sedan känns det som om det vore läge för tapetsering:-)

Nu ska jag i alla fall fortsätta beta av arbete denna vecka. Ha en riktigt bra onsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *