Adrenalinkick

2014-01-20

Jaha så var det måndag igen. Jag fick börja dagen med att försöka ta loss Humpen som hade rullat fast i boxen. Som väl var gjorde han det precis när jag börjat ta ut hästarna så han låg inte länge. Det kan ju vara lite läskigt annars om de fastnar och blir liggande. Hur som helst så betedde han sig lite som Rioja gjort när hon rullat fast dvs han ligger och stönar och tittar på mig som ”ta loss mig då”. Det är ju faktiskt inte så himla enkelt att släpa 600 kg häst åt något håll utan hjälp men man gör ju vad man kan. Det jag inte förstår är att de inte själva fattar att de kan trycka ifrån med bakbenen mot väggen och på så sätt skapa utrymme för att ta sig upp. Nåväl upp kom han och såg ok ut och matte fick lite extra adrenalinpåslag så här på morgonen:-)

I helgen skulle jag ridit för Wieger men eftersom det blev lite ”10 små negerpojkar” i Uppsala på söndagseftermiddagen så messade jag Wieger och lät honom åka direkt till Arlanda efter det att han var klar i Väsby. Kändes lite övermaga att han skulle åka 14 mil för att bara ha lektion för mig. Så det blev ingen träning men jag red ändå och gjorde nog ungefär samma saker (med lite lägre intensitet) som vi skulle gjort på träningen. Russin kändes väldigt spänstig och fin och vi gjorde helpiruetter både till höger och vänster samt 3or och 4or i serier vilket fungerade riktigt bra. Hon är taggad nu som alltid i januari men faktiskt ändå bättre än hon varit tidigare år. Ja förra året stod hon ju på box med fraktur den här tiden och jag försöker tänka på det när det känns motigt. Det känns lite mindre motigt då trots att det är januari.

Rioja har blivit lätt och fin i kroppen och jag red henne ett pass i fredags. Jättefin! I lördags red vi ut i snön och det var spännande, tror inte Russin skrittade ett enda steg utan det var något mellanting mellan piaff, trav/skritt och passage. Nåväl vi kom hem i ett stycke med bägge så då får man vara glad.

Jag har också ändrat lite på betslingen på Russin, höjt stången ett halv hål på bägge sidor och vips så fick jag en annan känsla och en mycket lugnare mun. Skönt, jag har funderat en del på det när jag tycker att hon varit ”grejig” men ibland är det verkligen så att så lite gör så mycket.

Haft lite lektioner i kylan, IR-Anna har varit här och däremellan jobbat och faktiskt också varit lite social i olika sammanhang. Heja mig trots att det är januari!

Humpen har nu vilat 3 veckor efter sin behandling av knäna så nu tänkte jag sätta igång honom så sakteliga. Han ser ok ut i hagen, svårt att avgöra förstås eftersom han såg rätt ok ut innan också men jag antar att jag kommer att se/känna när han får börja jobba lite. Så nu med språng mot veckans uppgifter!

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *