Å vilken morgon

2011-05-26

Livsandarna börjar återvända och omgivningen börjar ses i färg igen. Det gör att jag idag kan uppskatta den vackra morgonen. Skönt! Var effektiv idag och red bägge hästarna innan kl 08.30. Ja ibland är det bra att vara morgonpigg:-) Ganska mycket lättare den här tiden på året ska tilläggas. Det var bra för mig att se Wieger rida Russin i måndags. Det gjorde att jag blev tuffare själv när rider henne men också när jag rider Rioja. Jag blir lätt lite ”mesig” när det gäller hjärtehästen. Många års försiktighet sitter liksom i. Men idag tog jag tag i situationen och ”pangade” på henne lite extra i början och jösses amalia som hon kan trava den hästen! Det känns lite som att åka motorbåt, lätt i fram med driv ibak och jag behöver faktiskt inte göra något annat än att sitta lätt och styra lite. En så fantastisk känsla så den går nästan inte att beskriva. Jag hoppas att jag kan tagga till det på lördag i finalen, man vill ju gärna göra det bra när man rider i laget!

Russin har varit fin de senaste dagarna också, bytena går som en dans och jag måste bara komma ihåg att ”panga på” där också emellanåt för att hon själv ska hålla sig framme. Lite knepigt det där att programmera om sin känsla och leta efter ännu känsligare men det går nog på sikt.

Hade lite lektioner igår och i förrgår och dels trimmade Sara lite med ”Schumi” inför lördagens final. Han är så himla fin och rörlig den hästen så jag hoppas att Sara kan vara kylig och ”bredda händerna” på banan så hon får visa upp honom på sitt finaste! Lotta och hennes läckra svarta var också här igår liksom Malin med sin stora bruna. Oj så de jobbade tjejerna och vad himla fina hästarna var. Roligast var nog Malins förvåning över hur enkelt de gjorde seriebyten:-) Ja det är väl som Wieger säger – Keep it simple! Det är nog så svårt.

I princip alla ska ut och snurra lite på tävlingsbanorna i helgen även om vi åker åt olika håll så vi får hålla tummarna för varandra!

Stort lycka till alla flickor på era ädla hästar, nu på språng mot ”vardagsslitet”

/A

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *