Vinst!

2012-09-17

Helgens tävling bjöd på duktiga lagmedlemmar och framförallt Åsa hade en superhelg med tre blågula på två starter. Det kan man kalla full pott. Övriga lagdeltagare skötte sig också bra så laget lyckades vinna den andra omgången av div 1. Russinet och jag gjorde inte vår bästa runda direkt. Jag hade fortfarande en ÖM bröstmuskel och är ganska stolt över att jag ens kom till start. Russin lite brunstig och blir då lite extra på. Sedan är hon ju mer en utomhushäst än inomhushäst och det finns två ridhus som verkligen inte är ”hennes”, Jälla och Enköping.

Denna gång var det ju Jälla så det var en utmaning för mig att ta mig an. Russin var ganska taggad när jag började rida fram, slappnade av något (inte helt) efter ett tag men taggade till igen i ridhuset. Jag blir lite besviken för hon kändes fin och gjorde fina skolor och enkla byten på framridningen men innan start varvade hon så mycket att hon faktiskt t o m stod på bakbenen framför domarbordet. Det har hon nog inte gjort sedan senast hon var på Jälla för ett år sedan:-). Min taktik blev då att inte utmana i skolorna och framförallt inte i öppnorna där hon kan spänna till otroligt utan låta henne vara lite rakare men hålla takten. I ärlighetens namn så kostade inte det så mycket dvs om jag ansträngt mig mycket hade jag inte fått speciellt mycket mer betalt så då är det onödigt att ta risker:-). Slutorna kändes bra och då tänkte jag att hon kanske var på väg att slappna av, men inte. Sjabblade bort enkla bytena vilket är en naturlig följd när hästen hamnar i framåtläge och bara gasar. Bytena däremot satt och gläder mig ändå eftersom hon tidigare när hon blir så här ibland kan strunta i byteshjälpen och slarva. Det gör hon inte nu och bytena känns säkra och stabila. Vi fick 62,6 proc och skulle nog inte ha mer heller men samtidigt så får jag trösta mig med att hon höjt sin lägstanivå och att hon nog ändå gjorde sin bästa runda hittills i det där ridhuset.

Bjöd på lite extra show på ärevarvet där Russin äntligen fick utlopp för allt snurr, gasade lite och fick hoppa över dressyrstaketen på vägen ut till publikens och lagmedlemmarnas förtjusning. Eller som jag sa . på min tid ingick lydnadshinder efter avslutad ritt! Helt galet men ganska roligt om man tänker tillbaka. Russin har ju ganska mycket hopp i sig så det kanske vore något för henne om hon inte skulle gå och ladda för hoppningen hela programmet:-) Kanske ska skola om henne till hopphäst hmm…

I övrigt hade vi finfrämmat i fredags och åt skaldjur. Efter det blev Daniel (och faktiskt bara han) matförgiftad så det bröllop vi skulle bevista på lördagen blev det inget av. Han repade på sig ganska ok men var lite blek och matt även igår. Det tar några dagar så blir det säkert bra igen. Själv ska jag nu försöka vårda min stackars bröstmuskel, den är ÖM och SÅRIG idag. LIte rehabträning på den och inget annat tror jag. Rioja lyckades ta av sig skon på sin ”onda” framfot i fredags men min bästa hovslagare var här idag och satte tillbaka den så nu kan vi fortsätta sätta igång henne lite i ridhuset. Det märks att hon haft riktigt ont för hon är ganska orolig när han ska spika i den, tror inte att det gör så ont utan tror mest att hon är orolig för att det ska göra ont.

Nu väntar en hel vecka av massor av saker att göra så det är väl bäst att sätta fart!

Russin in action

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *