Vilket wow!

2012-11-22

Jag vet inte om det är vädrets fel och mörkret som gör att tiden inte räcker till att skriva något, men det duger kanske att skylla på:-) Hur som helst, mycket jobb så här i senhösten och inför jul som alltid. Kanske något lugnare än vanligt men ff lite för mycket i förhållande till energinivån. Hur som helst, hästarna har varit lite på sparlåga också men körde igång igen igår och även idag på morgonen. De känns verkligen jättefina. Russin har blivit lite extra lurvig så frågan är om jag ska klippa henne igen innan det blir kallt. får se vad tiden räcker till. Igår var Jimmy här med lille Humpes sadel. Jag kollade om jag kan lägga den på någon av de andra för att rida in den dvs bocka kåporna lite eftersom sadlar liksom stövlar ofta är lite ”stela” till en början.

Vi provade att lägga sadel på Rioja och den låg utmärkt så vi gick ut i ridhuset och provred den. Jimmy följde snällt med mig och blev sedan stående och titta hela passet. För första gången någonsin så tror jag att jag har känt när en häst verkligen gillar en sadel. Hoppsan hejsan hur hon kan röra sig den lilla hästen. Hon är ju oftast något av en slowstarter men igår fanns inget sådant. Hon pumpade på för allt vad tygen höll redan från början. Under passet ju mer hon kom igång desto mer obegränsad kändes hon. Det är den enda beskrivning jag kan komma på, obegränsad. Hon rörde sig som kullager genom hela kroppen och ryggen verkade få plats och välva sig. Ja det var urhäftigt och samtidigt lite konstigt. Sadeln jag köpt är en sk openseat dvs man ska kunna röra sig i sadeln. Jag gillar inte att sitta fast och jag älskar mina jaguarer som jag har till bägge tjejerna men den sätter ändock bäckenet på plats så man sitter lite fast ändå.

Jimmy ojade och wowade om Riojan och var på riktigt imponerad över hennes rörelser. Vi diskuterade sadeln en stund och konstaterade att det kanske är henne jag ska ha den här sadeln åt. Lite ledsen blir jag samtidigt då jag verkligen gillar min Jaguar. Vi tittade på den sedan och Jimmy tyckte inte heller att jag ska försöka sälja den utan försöka varva med sadlarna istället. Anledningen till att han inte tycker att jag ska sälja är nog för att den är i buffelskinn och den är så himla hållbar och snygg så bättre då att spara på den då den också ligger på Russin.

Nåväl, red i nya sadeln imorse igen och baske mig, samma känsla. Rörlig, över rygg, nöjd! Så jag får nog anpassa mig till sadeln och se tiden an en stund innan jag tar något större beslut. Ja vad är skillnaden då undrar ni? Jo det är att den är luftstoppad. Inte en sån där som man pumpar upp utan det ligger luftkanaler i sadeln så skulle den få ”punka” så byter man hela kanalen. Jag har aldrig varit något riktigt fan av luftsadlar men den här gången får jag nog ge mig. Den är så himla mjuk och blir då också tryckfördelande och Rioja som är en känslig rackare hon verkar verkligen reagera på sadeln. Det är nyanser naturligtvis men ganska stora sådana tycker jag som känner min häst. Häftigt är det i alla fall.

Nu ska jag pinna på så att jag kan hämta Emma på stationen i em, ska bli så himla skoj att få hit henne en stund. Kan inte lova att uppdateringarna blir bättre men jag kan försöka:)

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *