Nästan i ordning

2011-11-15

Nu känns det nästan som om det börjar bli ordning igen. Russinets fot ser i princip normal ut igen. Det kan ev vara en liten svullnad mot kronranden och jag behandlar den en stund till så ger det sig nog. Hostandet verkar också ha gett sig och ingen har feber. Riojans mugg på vänster bak är också nästan borta. Några skorvar kvar som jag sliter med. Idag red jag i annan gångart än skritt på henne! Vi joggade lite på banan imorse i den fantastiska solen. Å vet ni, jag hör inte andningen!! Å vad jag hoppas att hon känner detta och tycker det är bra. Hon var pigg och glad och eftersom hon är Rioja så känns hon mjuk och fin och rak även om hon inte gjort något riktigt jobb på snart 4 vckor.

Imorgon är det dags för återbesök. Jag hoppas att allt ser bra ut så att vi stegvis kan trappa upp ridningen och ansträngningen. Imorse blev det bara 30 min med skritt och trav. Ville mest kolla att hon inte hostar och hur hon verkar inför återbesöket så att jag i alla fall har provat att jogga henne. Russin fick lite mer ordentligt arbete, jobbade med hemläxan piruetter så att jag blir snabbare att börja vända. Konstigt vad långsam och obeslutsam jag är ibland.

Det är en förfärlig skillnad på att göra sin ridning på morgonen när det börjar ljusna. Det är liksom lite annan energi i kroppen. På em när det är becksvart så är man liksom mätt och trött så det är verkligen en riktig ansträngning att sätta på sig ridkläder och motivera sig till ridning, nej tacka vet jag morgnar. Ska ta alla tillfällen i akt att försöka förlägga ridningen då och jobba på kvällen istället. Det är liksom lättare på alla plan.

Idag har sotaren varit och sotat. Allt såg bra ut och det är skönt att få kollat det innan den riktiga eldningssäsongen börjar. Nu kan det ju vara trevligt att slänga på en brasa till kvällen.

Hinner inte skriva mer nu utan försöker uppdatera efter återbesöket imorgon.

Ha en solig och härlig novemberdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *