Vilken rolig klubb!

2012-11-06

Vad roligt det är med den nya klubben! Den är ju snart ganska precis ett år men det var länge sedan jag var med i en klubb där jag känner engagemang och vill delta i det som anordnas. Igår var det avsutten träff på Ledingenäs. Vi har ju förmånen att ha en Grand Prix ryttare i klubben, vilket vi är mycket stolta över förstås. Igår var vi hemma hos Anna Haag på Ledingenäs. En fantastisk gård som vi tyvärr såg i kvällsmörker:-). Vi var först i ridhuset och tittade när Anna red ”Hobbe”. Hon red och vi bad henne göra rörelser och förklara hur och vad hon gör vilket var nog så nyttigt både för Anna och för oss. Det måste vara jättesvårt att så där på direkta frågor analysera vad och hur man gör men jag tycker att hon verkligen försökte förmedla det med egna ord.

Adelsmärket för Anna är ju mjukhet, hästen ser hela tiden avslappnad ut även när hon sätter lite tryck i den. Tror också att hon har en alldeles speciell talang för galoppiruetter och även för serier, tyckte att hon sa det själv också igår. Piruettarbetet var roligt att se, han har så fin kvalitet i sin galopp och i piruettarbetet där hon både kan ändra rytm och form, storlek och böjning. Det är verkligen sådant här man (jag) behöver under den mörka tiden för att hålla ångan uppe, lite inspiration i vardagen helt enkelt,

Efter Annas ridning gick vi in och fikade där det bjöds på goda mackor och kladdkaka. Styrelsen hade tagit fram en del material för att jobba med mål och planering. Ett jättebra initiativ som gav en hel del diskussioner. Jag tror vi är väldigt olika där när det gäller planering. Det finns säkert många som skriver ner sina mål och är väldigt konkreta. Jag personligen har väldigt tydliga mål som jag bär med mig under all träning året runt. Dock är jag inte mycket för att dokumentera det och det har nog med andra saker att göra som jag inte tänker redogöra för här:-). Hur som helst så var det ett mycket bra initiativ och roligt och intressant att få ”plocka Annas hjärna” på hur hon gör, tänker, planerar. Vi hann naturligtvis bara skrapa lite, lite på ytan då det ligger så mycket jobb och planering bakom för att vara på hennes nivå men inspirerande är det!

Hobbe påminner en del om RIojan insåg jag igår, han är också opererad för mjuka gommen, är lite bekväm, behöver hosta innan man kan börja rida (psykiskt?), har ”lätt” att ”tippa framåt”. Just av den anledningen var det ännu mer intressant att se hur Anna arbetade med honom. Dock finns inga jämförelser i övrigt. Hobbe kan allt och är en färdig Grand Prix häst. Riojan är för gammal för att bli en Grand Prix häst men min förhoppning är att alla år av skador är över och att jag ändå ska kunna lära henne alla saker. Jag är också för gammal för att ha ambitionen (har nog aldrig haft det ens när jag var yngre heller:-)). Tycker det verkar otroligt slitigt och kostsamt att rida/tävla på den nivån så jag tror att mitt val väldigt tidigt var ett annat arbete och att mer ”hänga i vintälten” i Falsterbo snarare än att tävla:-)

Hur som helst, tävla vill jag och utbilda de hästar jag har så långt jag kan och de har förmåga. Det kommer jag att fortsätta med tills de får lyfta mig av hästarna för det är faktiskt det roligaste jag vet! Jag hoppas att det kommer fler sådana här injektioner under vinterträningen så att man fortsätter att hålla lusten uppe.

Ikväll en feel-good kväll i Borlänge, jag och Annapanna sticker under eftermiddagen för en blixtvisit, det ska bli så skoj!

Ha en bra dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *