Vad ska man tro?

2013-09-02

Först ska jag bara skriva HURRA och GRATTIS till Emma och Legolas som gjorde sådan succ’e på Strömsholm i helgen. Fina poäng och diplom till den ståtliga hästen. Vad ska det bliva av honom månde?

Sedan ska jag skriva att jag är helt förvirrad. Vi tog ju borreliaprover på Rioja i förra veckan och i helgen fick jag svaret mailat till mig. Det stod negativt på anaplasma (bra) och sedan stod det att hon har titrar för borrelia (3 varianter) mindre bra eller?? När man läser vidare i litteratur etc så 1. det finns ingen konstaterad borrelia på häst varför man inte vet vilka symptomen är 2. Att hästen uppvisar antikroppar för borrelia är inte samma sak som att de utvecklar sjukdomen, tillbaka till 1 hur vet man det då de inte kunnat konstatera detta på häst?????

Ja jag är helt förvirrad nu. Hon går ju för tillfället på Pentosan som är ett kroppseget ”smörjmedel” vi ska kolla henne den 17/9 för att se om hon är bättre. Om inte så får vi leta vidare men efter borrelia känns ju lite meningslöst eftersom man inte kan konstatera det på häst. Ja ni förstår kanske. Om jag ser till den kliniska bilden så beter hon sig ju i princip som en människa som fått borrelia dvs ont i lederna och allmänt orkeslös. Men jag vet ju inte om det är tecken på borrelia hos häst eftersom man inte vet hur det yttrar sig. Skulle vara intressant att ta blodprov på Russin också som mig veterligen också haft någon fästing på sig för att se om hon också har antikroppar. Det sägs att ca 17 procent av beteshästar har antikroppar men de behöver inte utveckla sjukdomen. Hå hå ja ja det är inte lätt att vara hästägare, hur man än läser och försöker så är alltid alla diagnoser så osäkra och olika. Jag vill ju bara att hon ska bli frisk och pigg igen.

De andra två då? Jodå Russinet har fått kommit ur sin vila och den gjorde henne gott. Hon känns pigg och fräsch och de gallor hon hade efter tävlingen har lagt sig så jag tror det var taktiskt rätt att vila en stund efter tävlingen.

Humpen har fått springa med sin matte på banan och jag har bytt betsling och nosgrimma, det gjorde lite skillnad med betoning på lite. Han är lite ”trutig” mot bettet på vänster sida men när det släpper i kroppen så blir också munnen lugnt. Fördelen med detta bett är att han inte kan trycka upp det i gommen och ”leka” med det så mycket. Nåväl jag fortsätter med detta en stund till så får vi se hur det artar sig,

I fredags så fick vi har fredagsmys med våra bästa Camilla och Lasse. Vi har ju inte setts sedan bröllopet i midsomras så det var jätteroligt och jättemysigt att få rå om dem en stund,. Vi gjorde en egen variant av fredagsmys a la lyx med skaldjur och goda ostar och en fantastisk chokladefterrätt. Ja mums vad man kan smörja kråset ibland

Veckan bjuder på en hel del jobb, lite träningar och egen träning så det rullar på. September är också bokslutsmånad och jag kan konstatera att det är dags att fira 10 års jubileum som egen företagare! Roligt vad tiden gått fort och roligt att jag har haft en fin utveckling på företaget. Nu hoppas vi på ytterligare 10 fina år sedan kanske det är dax för pension:-)

Ha en fin och solig måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *