Vad göra vid klåda?

2012-05-31

Ja man kan t ex stanna mitt i ett enkelt byte och klia sig på näsanWink. Hästar bryr sig ju liksom inte så mycket om att det är ett tävlingsmoment och tar inte någon direkt hänsyn till det. Ja tävlingsdax igår igen. Det är på ett sätt väldigt trevligt med de här kvällstävlingarna och framförallt för mig som aldrig åker på någon programridning då jag inte tycker att jag har den tiden. Kvällstävlingarna blir ju en form av programridning men med alla procedurer som vi har runt tävling men själv har jag kanske lite svårt att växla från vardagens alla jobbsamtal etc till ”tävlingsmode”. Det blir ju så att arbetet pågår in till framridningen och det gör att fokuset kan bli lite splittrat.

Kvällstävling i Enköping igår. Första utetävlingen för Rioja i år och hennes andra genom tiderna. Hon är ju inte speciellt påverkad av omgivning och var inte det igår heller. Det blev dock otroligt varmt i det lilla (väldigt dammiga) ridhuset så framridningen tog lite för mycket krut. Hon kändes f ö superfin där, fick igång henne kanon i skolor och i traven. I collecting tyckte jag att hon kändes lite matt men planen var ändå att ”rida allt som går” för att få ut traven och skolorna. Det lyckades faktiskt ganska bra. Fick 7or och 8or på skolorna (äntligen) men tycker själv att jag kunde fått ut mer av henne och haft henne lite mer ”under” för att det skulle kännas riktigt bra. Får fortsättningsvis 8or på ökade skritten vilket är jätteskoj då skritten inte är så mycket man kan påverka utöver energin. Hon har alltid haft en bra skritt men den har varit för långsam vilket vi nu börjar få ordning på. Hon har haft 7or och 8or på skritterna i alla bedömningar i säsongen så det känns ju jätteskoj.

Så galoppen som de senaste programmen har varit den ”säkra” delen. Pytt! Först fick hon akut klåda på näsan i första enkla bytet sedan blev jag lite osäker till det andra enkla bytet då det första blev tok och sedan fick vi missförstånd in i andra galoppbågen. Man får inte spricka på 3 koeff! Men men nu gjorde vi det och det kostade uppskattningsvis 4-5 procent. Är riktigt nöjd med travdelen där vi skopade hem mest 7 or och 8or. Slutade på 64,3 proc och en nionde plats så jag ser ju var procenten kan hamna om vi får till alla delarna en dagSmile. Än så länge skriver vi saker på rutinkontot, jag ska fortsätta utmana och våga på banan snarare än att rida ”safe” för när vi sätter det så kommer det att kunna sluta runt 70 procent. Tycker ändock att hon är jätteduktig och att vi verkligen höjt vår lägsta nivå. Har ju en ny chans i helgen då vi inte riskerar någon överdriven värme har jag förstått. Rioja är ju inte till skillnad från Russin någon värmehäst direkt, hon vill ha det lite svalare (som de flesta antar jag). Ska rida en msvC2 i helgen, gillar inte det programmet så det blir en utmaning i sig att jag ska hitta någon form av flyt i det och komma över min ”aversion”. Roligast igår var i alla fall Karin och Tittis andra start i MsvC1 som slutade med ett kval! En jämn och fin och prydlig ritt. Bara ett kvar så är det dags för MsvB, stort grattis!

Ikväll MsvB4 med Russin, får se om det blir i strilande regn, suck. Tror jag ska åka och köpa mig en poncho utifall att.

Men visst ser hon ut som en liten hingst den där prinsessan? Kiss

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *