Sköna maj välkommen!

2013-05-06

Nu börjar det verkligen likna något vädermässigt. Nästan sommarvärme idag, härliga maj! Helgen rusade förbi. Var i Surahammar och dömde LA3. LA4 och MsvB4 i lördags. Det var ganska lite starter så det klarades av mellan 10 och 14. Hem igen efter det, tog en snabb kopp kaffe och gav oss sedan i kast med delar av de 150 ton grus som kommit hem. Förresten, har jag någonsin sagt att jag GILLAR grusWink.

Först krattade jag och krattade och krattade. Sedan fortsatte Daniel köra på banorna och då gav jag mig i kast med att salta ridhuset igen. Gjorde slut på det sista saltet och sedan var jag tvungen att gå och säga att vi nog var klara för kvällen. Man blir riktigt äcklig av att hålla på med salt. Annars brukar inte jag sluta med saker innan det är klart men då var det nog lika bra eftersom kl var efter 19 och det var nog dax att få äta något för dagen också.

Söndag morgon, upp med tuppen, fixa stallet och ha en lektion sedan svidade vi om till finkläder. Ja det händer ibland att vi får klä upp oss. Iväg i sol och blåst till Enköping för att delta i ett dop. Måste säga att prästen var en riktig rock’n roll präst. Hurra för honom och hoppas att Svenska kyrkan får in fler som honom. Han gjorde det fantastiskt bra, roligt och lättsamt och lyckades sätta kristen tro, dop och Svenska kyrkan i ett sammanhang som passar för dagen. Hatten av för den prästen!

Efter lite buff’e och trevligt sällskap rullade vi tillbaka till Uppsala och tog in hästarna. Därefter rullade vi in till stan igen för att tillsammans med vänner fira Daniels födelsedag med en middag på stationen. Trevliga vänner med mycket skratt som vanligt och god mat och dryck. Så det vi inte lyckades äta på lördagen kompenserades med råge under söndagen så vi åt mest hela tiden. En fantastiskt fin kväll blev det också, ganska ljum och vid 22 tiden när vi åkte hem så hade det slutat blåsa också.

Ingen ridning på hästar i helgen, Humpen blev vaccinerad i fredags och Rioja har vi sprutat en gång till i ryggen. Det är mycket bättre med hennes rygg men vi hittade en punkt som hon ff ömmar på som sitter längre bak än tidigare så vi passade på då inga tävlingar ändå är inplanerade att försöka få bukt med resten. Dock var det ingen stor behandling denna gång så hon ska få börja jogga idag.

Humpen fick precis en spark på bakbenet av ilsken Bagge och haltade iväg ordentligt. Hmmmm jag hoppas att det bara var tillfälligt. Såg Russinet genom ögonvrån imorse när hon travade ett par steg i hagen och tyckte att hon såg oren ut. Jag ska låta det vara osagt om det var sant eller inte men ögat är ju tränat på de egna hästarna så om det är något man uppfattar som stör så är det tyvärr ofta så. Tyckte dock att det såg ut som höger bak så då är det förhoppningsvis något annat än hennes fraktur. Nåväl ska inte grotta ner mig för mycket i det utan titta på henne ordentligt i eftermiddag.

Nya hyresgästen har kommit. Det är ganska mycket pip och skrik på honom samt att han är duktig och spänstig och kan bocka i boxen på morgonen när tjejerna går ut:-) Rioja tycker det är lite spännande (i nån dag i alla fall) och han står just nu i egen hage och kommer att så göra fram till torsdag. Då har han förhoppningsvis landat lite och de andra tycker kanske inte att han är så spännande längre.

Ikväll hoppas jag att vi ska hinna köra lite mer grus så att vi blir klara med banorna, sedan får det gärna (vet att det är som att svära i kyrkan) komma lite regn. Jag får säkert ångra att jag bad om det men lite vore bra för att det inte ska damma så mycket.

Hur som helst, sköna maj välkommen hit till oss igen! Alltid lika välkommen när den bär med sig sol och värme, visst är det konstigt att allt blir så mycket lättare då??

Ha en skön soldag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *