Undrar hur det ska gå?

2013-09-26

Ja man ska väl inte gnälla när man har tre hästar att rida för det håller ju sällan i sig så länge. Har ju haft förmånen att rida Rioja nu i två dagar efter att hon skrittat i en vecka. Det var så himla roligt att sitta upp på henne. Hon var superfräsch, pigg, glad, mjuk med öronen framåt och verkade verkligen gilla att få komma igång. Har ridit två pass på drygt 20 min där 10 min varit skritt och resten trav med lite övergångar och något varv i galopp. Men säg den lycka som varar. Idag släpptes de ut på morgonen som vanligt och sedan skulle de skos. Daniel tog in dem och RIojan blev skodd och Russin blev skodd. Sedan släppte han ut Russin igen och skulle släppa ut Rioja,.  Då var hon helt plötsligt blockhalt?? Hovis tog av skorna, undersökte, visiterade och hittade inget annat än att hon ömmade i tårna på bägge fram. Slog på skorna igen men sömmade inte i visiterade området, hon såg 80 procent bättre ut och sedan in i boxen. Under tiden hade Russin levt rövare i hagen så Daniel gick och tog in henne. Passage hela vägen in!

Jag kom sedan hem sen eftermiddag och skulle rida Russin o vad hade då hänt? Jo hon var redigt halt! TADA, alsolbandage på bägge fram. Vet inte vad hon gjorde där ute i hagen när hon tokrusade. Jag hoppas att det var något lindrigt som går över fort. Den lilla vågade jag inte över huvudtaget ta ut och titta på. Han såg hel ut i boxen så det får väl räcka:-)

Daniel gjorde ju illa handen i söndags och den blir bara sämre och sämre. Han har åkt fram och tillbaka till närakuten var och varannan dag för att de ville hålla koll på händelseutvecklingen (rädda för blodförgiftning) men ikväll gav de upp och gav honom en akutremiss till handkirurgen så jag hoppas att de kan lösa den uppgiften och att de skickar hem honom sedan.

Nu ska jag försöka fixa lite hagar och så innan jag gör kväller och så hoppas jag på att morgondagen blir väääääldigt mycket bättre.

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *