Svagt stamp?

2013-09-15

Veckan har inneburit mycket jobb och två dagar i Borlänge så när helgen nu kommit känner jag mig lite sliten. Trots det så har vi tränat på ganska bra Russinet och jag. Vi har i veckan faktiskt t o m gjort 5 tvåor! Jätteroligt för där var vi i januari när hon blev skadad och jag har inte provat sedan dess. Hon saknar ff spänst och styrka som jag märker i mellan och ökade gångarter men hon är ganska stark i t ex piruette arbete. Det är kanske inte så konstigt för hon är ganska stark när det gäller att bära lite mer statiskt som piruetter blir. Det är en annan sak när hon ska bära och länga samtidigt, där saknas det någon månads arbete tror jag.

Hur som helst så hade jag ju två inplanerade starter i MsvB. Funderade ett tag på hur jag skulle göra med dem eftersom jag känner mig lite färdig med MsvB4 med Russin men samtidigt så hade jag lite funderingar efter meetinget om framridning. Så nu bestämde jag att jag ska ta de två tävlingarna och träna på taktiken på framridningen. Tidigare har jag ju försökt att sätta tryck i henne och få fram finaste traven och då kokar det ofta över när vi kommer in på banan. Det blir helt enkelt för spänt. När jag red meetinget och inte hade någon sådan tanke utan bara red rund och låg så blev det riktigt bra inne på banan. Så igår var det en start och för en domare som jag vet inte direkt gillar oss. Jag lägger ingen större värdering i det utan konstaterar att man som domare ibland tycker om ekipage och vissa ekipage säger en ingenting. Sån är jag också så jag tror det är helt mänskligt. Det kan ju oxå bli en viss utmaning att rida för en domare som man vet att man inte kommer att få några extrapoäng. Det beror ju helt på hur man vill se på situationen:-). Hur som helst mitt fokus låg inte på domare och tävling utan på taktik och framridning. Russinet var ganska spänd igår. Ny tävlingsplats där hon inte varit så jag hade lite jobb att få henne med mig på framridningen i rund och låg och avslappnad. Lyckades ändå ganska bra med det kände jag. Ridhuset var lite ”spökigt” om man ser till Russin. Låg sarg så hon såg mycket av publiken. Hål i sargen som är mitt framför dörren så det sprang människor där hela tiden och öppet ut till framridningen också. Därtill lite kandelabrar och solkatter. Hon blev jättespänd när hon kom in i ridhuset men jag lyckades få tillbaka kontakten rund och låg innan start. Efter första halten och passeringen i hörnet så dök en liten tomte upp med illgul väst och gick rakt emot oss men jag lyckades parera det och fick henne att spänna av i öppnan. Flöt på ganska bra genom traven med lite bleka längningar. Underlaget var ganska tungt och gropigt så hon fastnade i det vid några tillfällen. Piruetterna gjorde hon jättefint som vanligt ska jag väl nästan säga och skritten fungerade bra. Hyfsade enkla byten, där skulle hon behöva bli mer avspänd men mycket bättre än senast. Bytena var också finna allihop förutom första kortsidesbytet där hon fastnade i underlaget precis innan så hon blev jämfota. Det var inte hennes fel så jag bryr mig inte om det. Skönt att känna att bytena var raka, luftiga och på hjälpen denna gång.

Kändes som en dryg 64 runda dvs något bättre än på Tuthammaren. Domaren tyckte 61 och skrev sammanfattningsvis ”Trött häst, svagt stamp”. Eller det stod efter en galoppökning ”ökar takten,svagt stamp”. Jag tyckte faktiskt det var himla roligt och har skrattat åt det flera gånger. Visst får man väl ibland kommentarer som man verkligen inte förstår:-) Ska se om jag med hjälp kan klura ut hur jag ska träna på ”stampet”. Tycker oftast att Russin ”stampar” ganska bra jag:-)

Hur som helst, denna tävling gick ut på att hitta en taktik för framridning.Jag tyckte det lyckades ganska bra, på filmen ser jag att hon är riktigt fin i formen. Jag tycker att hon känns lite låg men hon är verkligen jättefin i formen så där får jag anpassa mig till det man ser och inte det som känns. Därtill så har jag inte behövt ”säkerhetskorta tyglarna” vilket händer när hon laddar för mycket på banan. Jag har nu haft en riktigt bra känsla i kontakten och hon har varit fin i munnen och inte blivit stark så jo jag tror att jag är något på spåret här. Hon fixade t o m att tomten i gul väst viftade med en grep på kortsidan när vi kom i ökad galopp mot henne. Russin stod emot och jag blev faktiskt ganska irriterad, tycker att funktionärer kan vara lite mer diskreta när de rör sig runt banan så att de inte påverkar ritterna. Hur som helst om Russin är alltför spänd i såna lägen så går det rakt upp, nu reagerade hon men hon överreagerade inte.

Så jag är ganska nöjd med starten och nästa helg är det samma domare men ny tävlingsplats och jag tänkte köra samma framridning och sedan se om jag kan sätta liiite mer tryck i henne på banan. Ja spännande fortsättning följer.

Nu förbereda för Wiegerträning med Russinet och Humpis!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *