Ständig frost

2016-01-18

Jösses vilken vargavinter det blev. Gammal som jag är så rider jag inte när det är -20 så hästarna fick ett par dagar då de inte behövde göra så mycket. Igår red vi igen för då var det ju ren värmebölja endast -12 grader på morgonen! Humpisen hade en dipp i onsdags då han stökade en del så jag fick rida mig direkt svettig. Han har också lyckats plocka av sig sina framskor med ett par dagars mellanrum så nu får han ha ”tofflor” i hagen. Det verkar funka för skorna sitter kvar. Igår var han riktigt fin igen. Han kanske har anpassat sig till att ha en ny ”leksak” i hagen. Det har kommit en ponny till stallet och de har jätteroligt i hagen, springer runt, runt, runt i cirklar så jag tycker att han borde vara riktigt gymnastisk nu:-)

Hur som helst så hittar han sin kropp mycket bättre nu. Bogarna är rörligare och han är mjukare och jämnare i sidorna. Tror att jag alltid kommer att få arbeta med oliksidigheten men det är ju så med alla hästar å andra sidan. Han har lätt för ”rätt” saker såsom piaff och byten:-) Har lagt in byte när jag byter varv och han byter fint och stort åt bägge håll så det verkar i alla fall inte vara något stort bekymmer det visar sig ju mer när man ska placera det i dressyrprogram men för tillfället känns det bra.

Fick ju rida en sväng på min 1.9 åring också när Humpisen drog av sig skon. Det var roligt, Daniel har ridit henne bra, rund låg och med avspänning. Inte det lättaste i januari men han har kämpat på. Jag fick sätta lite mer snurr på henne så hon fick dansa och göra lite piruetter och byten och det kändes riktigt bra. Faktiskt fantastiskt bra för att vara januari!

Tittade på Rioja igår för att se hur hon rör sig. Jag har ju en liten misstanke om att det som nu tar tid är ligamenten så de senaste veckorna har jag kört massa rehab för att få igång en ny läkning. Det har varit ljus, magnet, massage med arnika, promenader och värmebandage ute. Vet inte om det gör någon skillnad men som hästägare känns det ju bra att man gör någotWink. Hur som helst så sprang vi med henne i ridhuset igår och faktum är att jag tycker att hon ser ren ut för första gången. Nu har det ju snart gått 3 månader så kanske, kanske har det nu läkt ut. Har vet som kommer imorgon så får vi se hur och om vi ska göra nåt mer eller bara fortsätta som nu. Vore skönt att få börja sätta igång henne igen.

Nu är det nog dax att sätta igång veckans arbete och så hoppas vi att temperaturen kan hålla sig runt max -10 så att inte allt blir så tungt

Ha en gnistrande vit och fin januarimåndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *