Sommar=Falsterbo

2011-07-15

Jag har inte varit särskilt frekvent vid min dator den här semesterperioden men det är med flit ska ni veta. Vilken underbar semester vi haft hittills. Min slutar ju en stund nu på måndag då jag ska jobba en del i veckan men förhoppningvis hinner jag klämma in ytterligare några lediga dagar.

Ja Falsterbo ja, suck! Det är nästan himmelriket på jorden tror jag. Vi hade tur och hade ”Falsterboväder” alla dagar utom en. Vi hade trevligt sällskap med oss, såg massor av fina hästar och bra ridning, fick shoppa lite (ganska återhållsamt ändå för att vara jag) men eftersom jag inte hade åsnan att shoppa åt så blev listan inte riktigt lika lång. Vi har bara ätit och druckit gott hela veckan. Helt otroligt nog så valde vi att äta lunch i Jönköping på väg ner och där hittade vi av en händelse en lunchrestaurang som var med i White Guide. Stackars ossWink. Styrkt av den goda lunchen hittade vi också en lite boutiqe där jag kunde påbörja mitt shoppande. En klänning blev det, bra gjort av mig måste jag säga.

Tävlingarna då? Som vanligt tycker jag att 5 och 6 åringar är det som är roligast att se, de är fortfarande så ”oförstörda” och har inte fått en massa samling som i ärlighetens namn tar bort lite av gång och fräschör. Däremot är jag riktigt besviken på bedömningen. Ganska snåla domare som gav sparsmakat med 8:or nästan ingen 9:a och som dessutom skilde oerhört i bedömningen. På ett finalfält med 12 ekipage (= 1,5 timmes dömande) måste väl i rimlighetens namn domarna kunna ha koncentration nog att se vad som händer på banan. Jag blir som domare själv besviken när man ser bedömning på ett galoppombyte som skiljer mellan 4 och 8! Det är för stor skillnad. När det dessutom skiljer mer än 9 procent på 3 ekipage (på ett startfält på 12) så funderar man vad som händer med bedömningen.När mellantrav, skolor och byten på den nivån som ridningen var här inte belönas med mer än 7 så funderar man som domare hur man ska döma ekipagen på regionala tävlingar hemma? Jag sitter där för att bli inspirerad och för att förhoppningsvis lära mig något men den här gången blir jag mest fundersam. Träffade andra domarkollegor på plats som hade samma reflektion så det ska bli intressant att se vad som sägs och skrivs efter denna gång.

Hur som helst så är det i alla fall otroligt inspirerande att se alla dessa fina hästar och deras duktiga ryttare så man blir så ridsugen själv och det är ju liksom hela meningen. Däremellan har vi som sagt ätit gott, legat på stranden och var t o m och dansade en stund den sista kvällen i Malmö. Det var också jätteroligt att resa med Karin och Dimitri. Man vet ju aldrig hur det fungerar då vi är vana och resa själva liksom dem men vi hängde ihop hela tiden, inte för att vi var tvungna utan för att det kändes roligt så jag hoppas att vi kan göra det igen! Tack igen för fantastiskt trevligt sällskap.

Spanade in lite andra saker som jag nu håller på att försöka realisera. Hittade en återförsäljare för jättefina speglar till ridhuset så förhoppningsvis kan det bli verklighet under hösten. Har också fått besked om att plaketter och täcken till tävlingen i aug börjar bli klara så det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut!

Har ridit några pass sedan jag kom hem. Riktigt inspirerad och med bra resultat vill jag påstå. Sedan fick faktiskt en förkylning sitt grepp om mig för någon dag sedan så igår hade jag feber mest hela dagen så jag kände mig lite seg och konstig. Är inte speciellt förkyld så jag känner mig eg inte sjuk utan mer lite orkeslös. Har tillbringat ganska mycket tid på vårt nya däck med en bok i handen sittandes i solen och däremellan lagat lite god mat (också inspirerad av resandet). Vi har helt enkelt haft det härligt och det känns som om jag varit ledig jättelänge trots att det faktiskt bara är två veckor. Efter hemkomst har jag trimmat några elever och ska så göra idag också så får vi se om vi inte ska få stuk på MsvA starten. Jag tror stenhårt på att det kommer att bli riktigt bra och hoppas att ryttaren tror lika hårt på det också.

Nu blir det lite paus igen i skrivandet till dess att jag med regelbundet sitter vid min dator men tänkte ändå ge en liten rapport från semesterlivet!

Ha en fortsatt skön sommar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *