Som förväntat

2014-09-01

Så var vi inne i september och det ser ju vädermässigt lovande ut:-). Igår var det första omgången i div 1 och för laget gick det ju ganska bra. Vi var 2a och hade väl egentligen ingen chans på första platsen för dagen. Personligen är jag jättenöjd och glad åt min häst. Hon var monsterbrunstig igår och då blir hon lite spänd och tittig (för att vara Rioja alltså). Hon var som en miljon på framridningen och inne på banan så hade jag för första gången på länge en bra känsla på kandaret. Hon höll sig i formen och trots att hon var lite spänd så blev hon inte ”ballong” utan var påverkbar. Jag blev lite överraskad när jag kom in på banan och helt plötsligt hade typ 50 flugor på halsen?? Vet inte var de kom ifrån men blev faktiskt lite stressad av det. Hur som helst så verkade inte det påverka Rioja speciellt utan hon trummade på ändå.

Kände också att det skulle bli svårt att göra det svåra bytet då hon var spänd. Det har börja släppa på träning men det krävs att hon är avslappnad för att inte hemfalla till gamla försyndelser med att bli väldigt hög i bak. Började programmet dåligt med en ambitiös häst som helt plötsligt skulle byta i uppridningen. Det har väl aldrig hänt, fyllde på det med att galoppera något steg ur halten men det gjorde ju mindre eftersom vi redan hade ställt till det och ändå skulle få en 4a:-)

Tyckte sedan att traven flöt på bra med fina skolor, bra i formen och lagom tryck. Lite försiktig i första mellantraven men slappnade av bra till den andra. Skritten flöt på bra som vanligt med enda incidenten att hon ruskade på halsen en gång för flugorna. Det var dock ingen stor grej utan hon skrittade väl med kontakt så jag tänkte inte på det. Enkla bytena blev hon lite kort i skritten och de svåra bytena misslyckades medan de lätta bytena fungerade. Så på det stora hela tyckte jag det var ok och trodde att jag skulle landa runt 61 men protokollet visade 58,9 så vi tyckte väl olika då:-)

Elin och Hennessy och Madde satte fina rundor och räddade laget så jag och Malin tackar för det och får försöka revanschera oss till nästa gång. Vi hade en lagkickoff i fredags kväll där vi pratade mycket om den mentala biten och Madde hade uppenbarligen verkligen gjort sin hemläxa då hon tänkte ”trav, trav, trav” efter första halten:-) Hennes häst har vi ett par tävlingar galopperat efter den inledande halten och istället för att tänka ”han får inte galoppera” så tänkte hon ”nu ska han trava” och vips så hade de löst det problemet, bra gjort. Både Elin och Madde fick individuella placeringar i klassen vilket de var mycket väl värda!

I övrigt tycker jag att tävlingen var lite ”tråkig” som tävling betraktat. Jag gillar ju Kräftdressyren där man får välja musik och där det finns speaker och allt som ger tävlingskänsla. Jag kan förstå att arrangörer försöker effektivisera tävlingarna så mycket som möjligt då det ofta är svårt att få tag i funktionärer men som det var igår så blir det liksom en programridning. Ingen speaker, man bockar av sig på en lista när man kommer dit, protokollet ligger i en låda. Ingen musik men det sitter i alla fall en domare där och väntar:-)

Jag hoppas för tävlingsmomentet skull att inte fler tar efter det, personligen tycker jag att det ska vara lite tjo och tjim på tävling och att om man har en duktig speaker så kan det lyfta en tävling mycket. Jag tror också att det är svårt att skaffa sponsorer till tävlingar om man inte lägger energi på att synliggöra dem så mycket man kan.

Nu lägger jag denna tävling bakom mig och blickar framåt. Har några veckor nu av träning så jag hoppas att vi ska kunna komma till nästa omgång ännu bättre preparerade.

Ha en bra måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *