Så himla roligt!

2014-09-22

I helgen var det äntligen träning för Wieger igen! Det var sååååå himla roligt. Denna gång fick Russinet vara med också och hon tyckte det var jäääätteroligt! Det märktes verkligen på henne att hon blev riktigt taggad och hon var fin. Har som sagt tappat lite när det gäller framförallt mellantraven men hon är ganska duktig att samla och hon jobbade som bara den! Vi avslutade passet med någon riktigt fin piruette och 4or 3or och t o m 2or! Ja det var längesedan ska jag säga men det känns som om hon är på väg tillbaka. Det jag tycker är störst skillnad är galoppen. Hon är ”friare” i galoppen och bytena från höger till vänster är mycket bättre. Troligen för att benbiten hon landade på förr är borta:-)

Sedan var det dags för Humpisen. Han skötte sig riktigt bra även om han inte var helt lösgjord i höger sida. Det var några för många störningsmoment för att han helt skulle släppa men han har ändå mognat mycket sen förra gången. Den här gången förklarade jag också nogsamt vilken häst i vilken ålder jag satt på så inga missförstånd skulle ske:-) Vi skrattade gott tillsammans om förra gångens fadäs och denna gång var han nöjd med Humpisen. Han fick beröm både för sin förvända galopp och även för att han börjar förstå skolorna. Vi avslutade passet med att testa lite byten och det sista satt som en smäck och då var både Wieger och jag nöjda.

Riojan fick stå över denna gång. Jag har ju haft en liten misstanke om att hon kanske inte mår helt bra och idag när vi skodde kunde vi konstatera att hon hade visiterstångsreaktioner. Inte särskilt roligt alls. Jag tror som jag misstänkt att det kanske blivit för mycket socker i det lilla gräs de gått på då det varit omväxlande varmt på dagar och kallt på kvällen. Just nu när jag tittar ut genom fönstret så springer flickorna tokdårar i hagen och hoppar och skuttar som två unghästar så jätteont verkar hon inte ha. Jag får ge henne lite antiinflammatoriskt så tar det säkert udden av det hela. Därmed tror jag att hennes mycket korta höstsäsong är över:-( Det är ju inte första gången och det var inte så många tävlingar kvar så jag försöker att inte hänga läpp för det. Troligen så tar jag ut Russin till div 1 i helgen, det kanske hon tycker är roligt:-) Vi vill egentligen inte rida MsvB4 för det passar oss illa men jag är ju samtidigt glad om hon kommer ut så det får väl gå.

Innan dess väntar en lite ryckig vecka med lite lagom flängande hit och dit. Jag ska också försöka återställa tjejernas hage som hade fått påhälsning av ett träd här på morgonen så staket var raserat. Inte så kul i stormen.

Nu får ni ha en bra vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *