Snacka om otur när man tänker!

2017-01-17

Jag ska genast tillstå att jag är en sån där suspekt människa som ingår i någon mystisk sekt som kallas hästfolk! Ja jag erkänner jag röstade på Jerringpriset, på en utövare av MIN sport. Konstigt eller hur? Jag ska också samtidigt tillägga att jag tycker Henrik och Sara är fantastiska! Jag är sportnörd, jag håller tummarna så de blir blåa för handbollslaget i VM, jag tittade på OS-golfen och höll andan, jag hejade på Sara när hon simmade och engagerade mig faktiskt i en massa andra sporter för jag tycker det är jättekul!

Jag grät nästan när Johan Olsson vann den där femmilen efter en helt makalös utbrytning. Ja jag kan fortsätta att rabbla idrottsupplevelser i oändlighet om ni vill MEN när en utövare av MIN sport blir nominerad till Jerringpriset ja då får, i det här fallet han, min röst. Är det så himla konstigt? Jag har inte blivit uppvaktad eller ingått någon överenskommelse med de andra konstiga sekteristiska människorna som också stavas hästfolk.Sånt har nämligen inte vi hästfolk tid med.

Däremot förstår jag ju MIN sport, jag förstår Peders prestation, jag vet hur svårt det är och jag har och kommer ALDRIG att vara i närheten av en OS-medalj. Det är f ö oändligt många utövare i många sporter som inte heller kommer att vara i närheten av en medalj vare sig SM, VM eller OS. Så hur tänker journalisterna som startar drevet så fort det handlar om MIN sport?

Förutsätts vi som håller på med häst att tänka efter extra noga innan vi lägger vår röst i en rösttävling som inte har någon ”sakkunnig” jury? Har hästfolk ett större ansvar att upprätthålla ”värdet” i ett pris som kallas folkets pris? Det var ju just det, det är ingen ”jury” det är vanliga människor och vi är ju faktiskt vanliga människor som blir berörda av att en utövare i VÅR sport har gjort något otroligt!! Att vi sedan är många, många som har den rätten det kan vi väl knappast lastas för. Att påstå att vi ”kuppar” vad betyder det? Vi röstar på vår sport?! Vi är så här många och vi brinner för sporten och VÅRA idrottsmän/kvinnor även om det inte syns och hörs lika mycket som många andra sporter.

Det finns ju f ö andra priser på idrottsgalan som är framröstade av ”experter” och av dessa priser tyckte jag mig se att både Henrik och Sara fick ett var sitt?

Om det inte var någon hästmänniska nominerad hur tycker ni då att vi ska rösta? Eller…. vi kanske inte röstar alls då? Blir det orättvist då också för det är ju då så många som inte röstar alls eller ska vi betrakta kandidaterna som vinner då som ett B-lag eller B-nomineringar för att de inte har lika många utövare av deras sport som är röstbenägna?

Jag skulle inte drömma om att kasta skit på någon Jerringprisvinnare för att det inte blev ”min” representant. Jag tycker inte det är kalkon alls, om en utövare gjort något fantastiskt, vilket alla nominerade hade, så är det den väl unnat som har flest i sin ringhörna. Hatten av säger jag! Jag tror också att idrottarna uppskattar priset oerhört – vad fantastiskt att få ett pris för att man berört många – må så vara supportrar i min egen sport men att göra något som berör många och bli belönad för det måste vara fantastiskt.

Sportjournalister som saknar kunskap i så många sporter och har ett forum och media för att kasta skit godtyckligt, det tycker jag bara är oprofessionellt och det finns säkert en anledning till att papperstidningarna försvunnit, det de har att säga saknar värde och intresse. Ska bli intressant att se vilka idrottare som är nominerade nästa år och om det faller våra ”experter” sportjournalisterna i smaken eller hur drevet ska se ut då.

Jag ser de artiklar som är skrivna som just personer som haft otur när de tänker – otur kan betecknas som ett handikapp- dvs de är oturshandikappade! Människor med handikapp bör man vara snäll mot – alltså döm dem inte alltför hårt!

Så till alla idrottsälskare – värna Jerringpriset – det är lika mycket folkets pris som nuvarande regering är folkets regering – majoriteten säger sitt:-)

Tjipp!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *