Smärta!

2012-09-13

Visste ni att man använder sin bröstmuskel i princip jämt? Jag tror inte jag visste det förrän jag gjorde den illa. Muskler är ett elände, jag tror faktiskt att de gör ondare än de flesta benbrott:-). Hur som helst så underkastade jag mig en naprapatbehandling igår och han masserade och masserade och masserade på fästet där muskler går över i sena och nu kan jag inte ens ha ett bh-band som ligger emot där så ömt är det. Men som ryttare är man ju lite enveten och har man tävling för dörren så biter man ihop. Hem från behandling, passerade stadium för att se om det möjligen hade en väldigt fast sportbh som ev kan pressa fast bröstmuskeln så att det inte blir så mycket rörelse på den. Hittade någon som verkade lovande och skulle prova. In i provhytten, konstaterade att den var dels en form av brottarlinnemodell (bra) men utöver det så skulle den också knäppas i ryggen?? När jag stod där och brottades med denna så kände jag hur irritationen började sprida sig i magen. Vem i h…vete har konstruerat en sådan? Det måste utan tvekan vara en MAN! Det finns inte en kvinna vid sina sinnens fulla bruk som någonsin haft en bh på sig som skulle komma på något så j…la dumt som att göra knäppning i ryggen på en bh av brottarmodell. Suck säger jag och struntade i att införskaffa någon ny.

Hem och letade efter den trängsta bh jag har, försökte bylta på mig så att jag kunde ha väst utanpå för att ytterligare försöka ”fästa” bröstmuskeln. Funkade så där, jag brukar nämligen inte köpa för små kläder utan mer så att de passar och syftet just då var ju att det skulle vara tight! Nåväl upp till häst, trava och rida lätt går ganska bra (med betoning på ganska), galoppera går bättre, skritta går bäst och sitta i trav går bort (provade inte ens). Så där fick jag för att jag under 2 veckor skulle lägga fokus på traven. Planer, planer och det blir blott intet oftast för verkligheten kommer ivägen. Hur som helst, jag sitter otroligt uppsträckt (kanske bra?) när jag galopperar för att dra ut bröstmuskeln så den är stilla. Russin känns faktiskt ganska bra i form och front i galoppen men jag skulle behöva få lite mer tid för traven. Det positiva är att hon INTE hostar utan nu verkar ok. Hon verkar också trivas på den nya betsling (eller nåväl hon grejar i alla fall inte med det) så hon är stilla i munnen även när hon får gå utanför komfortzonen.

Efter avslutat ridpass så hänger armen som en slapp disktrasa efter sidan, att försöka öppna nosgrimman var tydligen en ansträngning för mycket så det fick Daniel göra liksom att sadla av. Själv ställde jag mig i ett dörrhål och strechade, strechade och strechade för att få muskeln att slappna av. Naprapaten sa nämligen till mig något tänkvärt, han sa, det bästa är ju om du inte håller på så länge så att muskeln får kramp utan att du tar pauser och försöker få den att slappna av. Visst kändes väl det som ett naturligt och bra råd? Hur funkar man då som ryttare, jo man biter ihop och man jobbar och rider ”tills det funkar”, inga j…la pauser här inte. Ja man kanske har lite kvar att lära om sig själv ändå:-)

Idag ska jag prova igen, får se om jag vågar testa trav eller om det blir ytterligare en dag med skritt och galopp klockan tickar liksom….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *