Sköna maj??

2014-05-08

Jaha nu blev det ett sånt där uppehåll igen, faktiskt helt ofrivilligt. Jag har bara inte hunnit. Dagarna rusar av någon anledning och då har det inte hunnits med att skriva helt enkelt. Status då? Ja Russins ben var en seg historia men nu börjar det se ut som om det rättar till sig. Men 3 veckors ofrivillig vila har det blivit och vi får se om jag hinner med någon start innan mina planerade starter i StGeorg. Hade känts bra att komma in lite mer i ”tävlingmode” med henne först.

Riojan verkar må bra. Vi tränar byten och blandar och ger. Men faktum är att även det svåra bytet fungerar nu och då och hon får inte så många ”utbrott” heller när vi tränar. Jag har t o m kunnat göra det på träns här på sistone så vi får se, en vacker dag det kanske bara släpper.

Humpen fortsätter att vara en liten duktig mås som mest liksom bara jobbar på. Hans trav är oerhört mycket bättre och nu känns han som ett halvblod att rida även i traven. Galoppen, ja vad ska jag säga, faktiskt riktigt magisk stundtals. Har börjat lägga in förvända galopper i stora bågar och det är ”plätt-lätt”. Samma goda energi och balans i förvänd som i den rättvända. Ja galoppen kommer inte att vara det största jobbet med den hästen och det tackar vi mycket för.När som helst nu så gör vi säkert ett byte hit eller dit:-)

Sedan något som inte alls var speciellt upplyftande, en väninnas mamma lämnade oss i förrgår. Det kom som en chock, inte bara för mig utan även för familjen. Jag personligen tycker att det varit för mycket av den varan de senaste åren så ”blöt-filt” känslan är alltför bekant igen. Men man får försöka bearbeta, och sedan gå vidare. Hon lämnar ett ljust minne efter sig med sitt glada och omtänksamma sätt och det är det jag ska försöka fokusera på nu.

Det blir inget omfattande inlägg idag. Ska försöka sammanfatta lite mer senare men nu väntar dagens uppgifter. Morgonen blev lite annorlunda då vi tagit nya prov på Rioja. Bara en koll för att se hur hennes insulin ligger nu efter en längre tid på sin specialkost. De andra hästarna fick alltså inte heller frukost i vanlig tid utan jag var ut en sväng och gav Rioja lite socker och sedan gick jag upp igen. De tyckte jag var jättekonstig och Russin var direkt kränkt över att hon inte fick någon mat. Nåväl det var väl en bra dag att komma ut senare så slapp de värsta regnet imorse. Nu droppar det bara lite nu och då och mätta är de nog också:-)

Til later!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *