Sköna maj

2016-05-09

Fantastiskt hur vädret kan ändra sig. Det är inte mer än en vecka sedan som jag hade långkalsonger och nu är det högsommarvärme. Den ska tydligen gå över men man får passa på att njuta så länge det går. Jaha eftersom uppdateringen går så där för tillfället så har det väl som vanligt hänt både en och två saker mellan. Vi har haft lite sadelkoll med Jimmy, inte så mycket att kolla då endast en häst är ridbar för tillfället. Rioja står ju och prognosen är oklar. Humpisen fick en inflammation i sin vänstra bakfot för 4 veckor sedan och har vilat sedan dess, oklart vad som händer med den också. Gamla stålmormor Russinet tuffar däremot på som vanligt dvs som den tokmajsa hon är. Vi varvar tok och brunst med fantastiska pass där hon leker skolad häst. Jag har ju några få tävlingar inplanerade på henne under våren så lite träning blir det ju.

Annars har det flyttat in en ny häst där jag hjälper matte någon dag i veckan med lite tömkörning/rehab och ikväll kommer en temporär gäst som ska stå till senast den sista maj då ytterligare en ny häst flyttar in, så det är lite rörelse på in och utflytt. Varvar med lite lektioner och programridningar och vanligt arbete naturligtvis så ja tiden rullar på helt enkelt.

I helgen har jag också fått ägna mig lite åt min favvosysselsättning MÅLA!!!! Det var ju en stund sedan nu så jag har bättrat på däcket utanför huset. Det var välbehövligt efter vinternt, hade glömt att man får så ont baksida lår när man står framåtlutad sådär. I övrigt lite tuktande av träd och buskar och planerat en hel del sommarblommor på gården så nu prunkar det snart överallt.

Mormor skickade vi iväg till Spanien i fredags och jag är rädd för att vi har bättre väder här. Jag hoppas verkligen att det är snabbt övergående så de får en fin och solig vecka.

Så med detta lilla livstecken ger jag mig in i veckans arbete och ska se om det blir saker värda att skriva om inom kort:-)

Ha det härligt i sommarvärmen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *