Säsongsavslut

2013-09-23

Känns lite konstigt att redan göra säsongsavslut men jag har inte hittat några tävlingar jag vill åka på. Enköping utsätter jag inte mig för:-) och Högbo är ju i november och då har jag definitivt lagt tävlandet på hyllan. Vi får se om det dyker upp något jag skulle vilja rida under oktober annars tackar vi för oss denna säsong. Det är ju något rätt otroligt ändå att jag får lov att tacka för säsongen eftersom jag inte trodde att jag skulle ha någon alls med Russin. Hon har gjort en fantastisk säsong med sina förutsättningar. Vallentuna var en liten styra runt runda för att testa att komma ut alls. Sedan starterna på Tuthammaren där hon gick på procentrekord i MsvB och då i B5 vilket var extra roligt. Därefter har hon gjort två helt ok starter för en och samma domare som höjde oss 2 procent på en vecka. Förra helgen var det ju i Sigtuna där jag tyckte hon gjorde ett bra program och vi fick bara drygt 61 procent. I helgen var vi på Wallstanäs. Där satte jag lite mer snurr på henne på banan och vi misslyckades kapitalt med enkla bytena (vilket är en händelse oftast om de funkar:-)) men i övrigt kändes hon fin. Fick bra tryck utan att få henne i händerna, gjorde säkra fina byten och efter ritten kändes det som om jag hade kunnat styra runt en MsvA för att jag hade hittat rätt temperatur. Denna gång fick vi drygt 63 procent så om vi får starta på några gånger till för denna domare så är vi snart uppe på 65:-) Får satsa på det i MsvA istället.

Riojan skrittar på och under veckan ska jag börja jogga henne, får hålla tummarna att det känns bra. Lille Humpis tuffar på. Blir som sagt bättre och bättre för varje gång jag sitter på honom, fortfarande lite gnagig på bettet på vänster sida men mycket bättre balans och rör sig mycket mer i traven ifrån början. Jag får säga det igen, han är nog bättre än vad jag tror. Rör sig ganska luftigt och känns som om det finns en massa rörelse i kroppen som ska komma ut. Han behöver naturligtvis mer arbete för att blomma ut men hittills är det roligt i alla fall.

Nåväl nu är som sagt min säsong över och vilket fantastiskt väder jag haft också. Varenda tävlingsdag har varit solsken och ganska lagom varmt, precis som jag vill ha det för att trivas som bäst.

Nu får vi träna på för kommande säsong som vi hoppas blir skadefri och att vi får en lång och bra träningsperiod.

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *