Sällan som planerat

2014-05-26

Det blir ju sällan som man planerat. Det är i alla fall så det känns ibland. Veckan som gått bjöd på mycket jobb och aktiviteter och det var både roligt, intressant och jobbigt. Det blev ju dessutom sommar så där helt plötsligt. Det är man ju inte riktigt van vid kan man väl tillägga. Jag brottades en lång stund med hur jag skulle göra med tävlandet i helgen. Jag tycker det är jättejobbigt att stryka mig när jag har anmält och det är dels för att man tränar för tävling och sen är jag rädd för att jag ”jinxar” tävlandet så att hästarna helt plötsligt inte är friska för att tävla. Detta som ”straff” för att jag stryker mig, rationellt tänkt eller hur??!! 🙂

Hur som helst, i Uppsala hade vi den varmaste majdagen på 173 år eller nåt. Kändes som ett bra beslut att faktiskt inte stoppa in hästen i en varm transport och åka. Rioja är ju inte heller någon riktig värmehäst så för hennes del hade det nog blivit extra jobbigt. Jag drabbades också av en åkomma som jag haft en gång förut, balansrubbning. Jag tror det är någon ”kristall” i örat som inte riktigt sitter där den ska och därmed skapar lite ”karusellåkande” nu och då. Dvs det snurrar så att det känns som om ögonen är flipperbollar. Inte helt angenämt kan jag säga. Det är dock inte hela tiden utan i vissa lägen. Hur som helst så är det nog ingen höjdare att tävla med eller ens rida med då balansen är en del av vår sport.

Så efter beslutet så ägnade vi oss åt det vackra vädret istället. Jätteskönt att ta tillvara solen, vem vet när det blir så nästa gång.

Russinets has vill inte riktigt bli bra, Hon är inte halt men den ser inget vidare ut så vi måste gå vidare i undersökningen av den och jag ser nog att hela vårsäsongen försvinner på det här viset. Får väl trösta mig med att jag hade den optimala säsongen då 1 start 1 vinst! Ja hur gör man inte för att hålla humöret uppe. Rioja och Humpen verkar dock må bra, peppar,peppar. Humpen växer lite så han är ganska trött på em och han går gärna och lägger sig och sover när han kommer in. Jag får anpassa träningen utifrån det. Rioja gick också och la sig i lördags när hon kom in. Troligen inte beroende på att hon växer utan snarare beroende på att hon var trött av värmen.

Ja någon StGeorg lär det ju inte bli på en stund med Russin nu, undrar om jag någonsin ska hinna få till det med henne?

Ja en kort men intensiv vecka väntar.

Ha det gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *