Så var det dax igen

2016-01-07

Ja gott nytt år får man väl börja med att skriva. Sedan är det väl som vanligt i januari dvs permafrost! -20 imorse, jag gillar verkligen inte det. Jag tror att just den här permafrosten och massa snö är nog det som hindrar mig från att utveckla någon vidare relation till januari. Vi kan säga att relationen är fortsatt ganska ansträngd. När vi väl växlar över till februari så då är jag mer nöjd igen.

Jag tycker att hela julhelgen varit bra med tanke på temperatur och ridning. De hästar som hittills är friska har tränat på bra och lille Humpen har gjort fantastiska framsteg. Vi krönte en fin träningsperiod med att igår göra två rena fina, raka byten ett åt varje håll. Det bästa med det var att han inte ”krängde” till höger i bytet vä till hö. Det känns fantastiskt att äntligen börja få honom hyfsat jämnt musklad och rak och att han själv inte verkar tycka att det är så jobbigt längre!

Jag har under en lång tid önskat att jag kunde varva de jobbiga passen med mer ”joggpass”. Tyvärr har det inte gått då förutsättningen för det är att de hittar in i ramen, är genom nacken och ganska avslappnade. Han har inte varit där utan varit ganska stel i överlinjen och buktat både hit och dit och det gör det (åtminstone för mig) helt omöjligt att rida ”kravlöst”. Men plötsligt händer det! Och det var vad det gjorde igår. Jag kunde ta tyglarna, få honom att runda utan motstånd och han var inte stark i någon tygel så då kunde vil ”rulla runt” och bara jogga igenom kroppen.

Härligt att kunna få göra ett sånt pass där han också kan få känna att det är lätt och inte alltid så himlans jobbigt. Vi avslutade som sagt med ett par byten och jag kan till min glädje konstatera att det är något som åtminstone nu verkar lätt för honom, Det kan hänga ihop med att han har en riktigt fin galopp med bra moment. Han var glad (vilket han för det mesta är) och gladast var nog matte.

Idag gjorde vi inte nåt. Jag checkar liksom ut när det passerar -20 strecket, där går min gräns för då tycker jag inte att det är roligt längre så vi får se om temperaturen tänker ordna till sig de närmaste dagarna så vi kan köra på igen.

Rioja är jag lite bekymrad över då hon ff inte är bra. Misstänker att det är ligamenten då kotan ser bra ut. Får klura lite mer på vilka olika alternativ jag har för behandlingar av det.

Nu ska jag arbeta vidare en stund.

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *