Så lunka vi

2013-06-17

Jag vet inte riktigt om vi lunkar direkt men lite behagligt var det under helgen i alla fall. Lördagen var jag till Bälinge och dömde ett knippe ponnysar och sedan åkte jag hem och hann sitta någon timme i solen. Skönt! Känns faktiskt som om det varit sommar länge nu. Riojan fortfarande svullen i sitt ben men allteftersom verkar lymfan ge sig, fortfarande ingen feber och jag håller tummarna för att det inte var något som kapslade in sig och ligger o lurar. Nu kommer ju vet imorgon för koll så vi kan passa på då och kolla.

I fredags fick jag åka massa bil för att jag lyckades ”grina till mig” lite extra småbalar hösilage till Russinet. Så nu borde jag ha så jag klarar mig till dess de skördat igen. Hon har peppar, peppar, varit bra sedan jag tog bort höet.
Russinet har jag ridit i alla fall fredag-söndag och jag tycker hon blir bättre för varje dag. Igår morse gjorde hon ett riktigt fint pass och kom ihop sig och fick lite samling i traven. Jag är jätteförvånad över hennes ork och kondis som hon egentligen inte alls ska ha men Russinet är det gott gry i och hon har ju en alldeles förträfflig motor!

Under helgen har jag också haft en elev på besök som kommit ner från Norrland under sommaren. Hon kommer att vara här på lite ”miniläger” med jämna mellanrum nu för att trimma så de är riktigt igång i höst. Hon red i lördags kväll och jag tömkörde igår morse då hästen tenderade att bli lite ”stoig” när jag satt upp. Jag tycker då det är så suveränt att få dem på tömmar så de får lösa problemet själva och sedan komma till eftergift. Hon var jättefin i tömmarna men inte riktigt lika fin när vi sedan skulle lasta, hmmmm. Något att träna på för sommaren också kan läggas till. Men efter att vi backat in släpet i ridhuset så åkte kusen på.

Imorgon kommer som sagt vet, tanken var att kolla Riojas rygg igen och det gör vi väl, därtill ska vi slå en bild på Russinets ben. Förhoppningsvis är det den sista bilden vi tar och vi är också förhoppningsvis helt nöjda med den:-). Vet inte hur det blir med min start i Överby efter midsommar. Känns som om det blev ett oplanerat uppehåll igen med tjocka benet istället för att träna galoppombyten. Men ja så är det ju mest hela tiden så det är väl bara att köpa läget.

Nu stundar en arbetsvecka innan vi drar till ”öin” så det gäller att pinna på lite

Ha det gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *