Så himla glad!

2014-09-30

Jag trodde en stund att tävlingssäsongen var över då Rioja fick lite känning i sina fötter men så trimmade jag och Russinet på i ett par veckor och då kändes det som om det skulle kunna funka. Hon blev ju som sagt opererad i bakhasen i början av juni. Började skritta och trava i augusti och de senaste 2 veckorna har jag börjat rida lite mer ”pass” på henne. Hon saknar en del spänst och ork och hon är ju faktiskt 17 år så man få ju ha rimliga förväntningar.

Hur som helst så åkte vi till Håbo i helgen. Jag hade lite samma känsla som när jag skulle starta på kräftdressyren förra året som också var efter en bakbensoperation. En skön glad känsla över att hon faktiskt är tillbaka och att vi verkligen får åka på tävling igen Russinet och jag. Jag hade ingen förväntan alls utan önskade väl att vi skulle rida på kval så att vi tillsammans med resultatet från april kunde förlänga kvalet 24 månader.

Red fram ganska lite, det var väldigt tungt på deras framridning och orken är ju som sagt inte på topp. Ridhuset tycker jag är ganska svårt då det är så mörkt och Russinet blev ganska spänd när hon kom in. Jag fokuserade på att hålla händerna lågt så att det inte ska synas om hon blir stark:-) I gengäld så är hon ju klotstadig i sin form oavsett så det går att dölja lite. Programmet flöt på helt ok, lite stark förstås i de enkla bytena men det har alltid varit lika. Det är liksom lite svårt att göra mjuka enkla byten med en V12 turbo. Hur som helst så kändes galoppen bättre för då började hon koppla av och hon som nu inte har gjort någon mellantrav eller några ökade gångarter på träning hittade tydligen dem på tävlingsbanan igen. Vilken vilja, vilket huvud vilket fantastisk häst. Det hon inte har i ork och spänst kompenserar hon 100 ggr med sin skalle. Finaste finaste finaste Russinet! 65,44 blev procenten och på det låg vi 4 ganska snart under klassen och ända tills det var ca 30 min kvar då åkte vi ner till en 6e plats.

Jag är så stolt över mitt Russin att hon har tagit sig igenom 2 bakbensoperationer på 2 år och kommer igen gång efter annan. Faktum är också att galoppen är så mycket bättre nu och det visade sig i bedömningen också där det mest var 7or i galoppen och på bytena.

Så nu tuffar vi vidare, vi trimmar på och ser varje tävling som en bonus. Det är mest bara roligt att kunna få styra runt lite igen oavsett klass och vem vet, kanske får vi till den där StGeorgstarten till slut:-)

 

Happy tisdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *