Ridlycka!

2010-11-11

Å jag har ridit!! Och då menar jag verkligen ridit! Jag har t o m ridit bägge hästarna. Inte jättetuffa pass och inte jättelänge och inte har jag suttit i sadeln heller utan mest ridit lätt och suttit i galoppen. Men SOM jag har ridit! Började med lilla hjärtehästen för det är hon sannerligen igen. Skrittade ca 15 minuter och fixade och trixade och sedan började jag trava och hon var DÄR på en gång. Det är så härligt att känna att jag fått ett par verktyg av den fantastiska Wieger som är så enkla och så otroligt effektiva så att jag kan få en i grunden lite ilsken häst att vara positiv och på. Hon var så där fantastisk som bara hon kan vara och vi dansade ytterligare ca 20 min innan jag slutade.

Sedan var det Russinets tur. Jag skrittade en stund, hade en liten fight om det ”farliga” hörnet men det blev liksom inget. Skrittade i ca 10-15 minuter och började sedan trava. Precis när jag började trava så hör jag Mats i sin stora traktor utanför ridhuset. Då hade han kommit ner för att ta bort resten av den ”vita skiten” som ligger på marken. Det blev ett liv av guds nåde och skramlade och lät utanför både här och där. Mamma var med i ridhuset och tänkte ”oj hur ska detta gå med Anettes rygg” och vet ni – DET GICK SUUUPER! Inte ett skutt inte ett stå emot inte ett lätta i fram, faktiskt inga reaktioner alls. Ja jag får koncentrera mig för hon är beredd men hon lyckas inte ta sig ur ramen och hon använder istället sin energi på rätt sätt. Halleluja!

Två fantastiskt fina och mjuka hästar som frustade och skummade i munnen och var PÅ och då bara på ett positivt sätt. Jag började t o m fundera på om inte lilla hjärtehästen skulle få starta i vår. Tänk att jag ens tänkte tanken, den har varit så långt bort så länge. När det gällde Russin så satt jag bara och log och tänkte att ”nästa säsong kan ju bli riktigt rolig”. Ja man vet ju inte hur det blir men sådana dagar som den här behöver man verkligen. Det är då man förstår varför man håller på från 05.30 – 21.00 varje dag och tar i både mörka och ruskiga dagar.

För igår kväll då tyckte jag verkligen att jag såg en solglimt i ridhuset…..

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *