Ridit!

2010-10-31

Eller ja det var kanske att ta i. Daniel red Russin igår och jag provade att sitta upp en stund. Han tyckte jag hade en bättre sits än någonsin! Inte så konstigt eftersom jag var rak i ryggen som en fura och inte vågade böja mig åt något håll. Själva sittandet till häst går riktigt bra. Däremot får det inte hända något dvs något litet skutt eller oövervägd rörelse för då drar det i ryggskottet. Ska försöka samma manöver idag och se om jag långsamt kan få muskeln att börja jobba normalt. Annars har jag lyckats med att longera bägge två så att de får komma igång igen och det känns bra. Har tid hos en ortoped imorgon och det kan nog vara bra då jag aldrig kollade den efter det att jag fick en häst över mig. Jag har ju haft en del bekymmer med ländryggen sedan dess.

Idag flyttar Anna och Celentano. Det känns lite tråkigt förstås eftersom vi trivts med att ha dem i stallet. Däremot har vi inte lyckats skola in Celentano bland killarna så trots att han gått med dem ett år så har han ff sönder täcken och har mer energi att göra av med än de andra så risken är att han gör sig illa. Han har fått gå i egen hage nu en stund och han har tyvärr lyckats göra sig illa ändå, ja det är väl unghästar i ett nötskal. På gården har vi det så ordnat att vi har två flockar, en kill- och en tjejflock. Som det är nu så går det väl bra att det finns en hage till men det blir ensamt och trist för honom när det blir vår och de andra försvinner upp på det gröna. Så Anna har hittat en annan bra stallplats och vi hoppas att de kommer att trivas och de är alltid välkomna tillbaka och hälsa på!

Jag kommer att ha en box tom tills maj/juni då jag tänkt ta hem Matcho så den boxen finns att hyra för någon som vill stå vid ridhus under vintern. Annars kommer jag att ha den för att elever ska kunna stalla över och även vid behandlingstillfällen etc är det bra att kunna ha en stallplats.

Nu ska jag försöka mjuka upp ryggen och se om jag kan ta mig ett ”ridpass” till idag. Ni får hålla tummarna!

 

Tjipp!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *