Glad blåsdag!

2014-11-24

Det var vådligt vad långt det går mellan gångerna när jag ska skriva här. Det kan bero på att dagarna känns väldigt korta och det har som alltid denna tid på året varit mycket arbete på senaste tiden. Hur som helst, förra veckan var IR-Anna här och gjorde genomgång på hästarna. Rioja hade lite känningar i ryggen som jag tror är rester av det ”skov” hon hade i höstas. Hur som helst så är hon pigg och verkar frisk så hon får tuffa på. Russinet var fin och likaså Humpen.

Jag har fått min nya sadel. Kanon, kanon kan jag säga så nu kan jag rida lillhästen som ”folk”. Nu hade jag ju förmånen att få låna en likadan till dess min kom så jag har inte behövt slita på ryggen i den gamla sadeln. Den nya har dock längre kåpor så den passar mig bättre. Jag har stoppat in en fårskinnspad under inte för att det behövs utan för att lillhästen har fått några konstiga ”foderknölar”?? Inget han verkar reagera på men det känns bättre att vara lite försiktig för att inte ”gnaga” på dem i onödan.

Alla hästarna har jobbat på under helgen och tydligen var det lite jobbigt då både Russin (!) och Humpe låg och sov när det var dags för kvällsmat igår. Att Humpen ligger är kanske inte så konstigt det gör han nu och då och just okt/nov är hans växtperiod så även i år tror jag. Han ändrar sig hela tiden i kroppen och numer är han en riktig snygging. Han var tydligen inte färdigsoven för han låg imorse också när jag kom och morgonfodrade. Russinet däremot brukar man aldrig se ligga så hon måste ha varit jääääättetrött igår. Verkade faktiskt inte jättepigg idag heller när jag tog ut men det kanske är åldern:-)

Inte så mycket att rapportera om då det är högsäsong på jobbet och lågsäsong på hästeriet. Det är skönt att det ff är varmgrader så kommer det att kännas som om vintern blir lite kortare. Det gör också att det är lättare att rida då man inte blir fullt lika stel.

Ska försöka hålla lite mer uppdatering innan vi hoppar in i december,

Till dess får ni ha en riktigt bra arbetsvecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *