På tå

2010-09-01

Nu är det väl ändå lite höst?! Det är med blandade känslor jag tar emot den. Jag älskar de sena varma och ljusa sommarkvällarna men jag är precis lika förtjust i de klara dagarna när luften är som ett astrakanäpple, krispig och klar.

Några som också verkar tycka det är speciellt skönt denna tid är alla djuren. De piggnar till i den klara luften och slipper slåss mot insekter. När det blir sådana dagar med sol under dagen så det blir lagom ljumt men ändå så man måste sätta på sig en tröja är det härligt att rida ut efter en lång arbetsdag. Det var vad vi gjorde igår. Vi red iväg över åkrarna mot skogen och hästarna var pigga och på sin vakt för allt vad naturen skulle kunna hitta på. Efter en ganska skön tur var vi så på väg hem och någonstans där så ”kokade” det över. Det var säkert något litet djur som prasslade i gräset och eftersom det i övrigt börjar bli så tyst i naturen nu så blir de ljuden förmodligen öronbedövande för hästarna.

Bägge två reagerar ungefär samtidigt, börjar ladda för att springa, stannar upp, ”drakblåser” på stället och studsar. Jag och Daniel tittar lite uppgivet på varandra, vi sitter liksom fast i åkern och kommer varken framåt eller bakåt. Med lite lugn övertalning får jag ändå Russin att överge sitt ”på stället studsande” och hon börjar röra sig framåt i någon egenkomponerad gångart.

Väl hemkommen och när vi gjort kväll så är jag i badrummet när något kommer farande från taket! Det var kanske inte riktigt så men Bettan har helt plötsligt hittat en ny favoritplats ovanpå torktumlaren i en låda där hon nog försåtligt väntat till dess att jag är i badrummet så att hon kan hoppa ner och överraska mig!

Det känns som om alla just nu är på tå i upptakten av hösten, ny energi efter en mer långsam sommarperiod och det tycker jag är ganska härligt!

stall

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *