Önskningar…

2012-06-09

Ibland får man frågan, vad skulle du vilja ha om du får önska vad du vill? Tja för det första skulle jag väl märka ord och säga, önska får man väl göra hur mycket som helst??:-) Men jag antar att den som frågan undrar vilken önskan man skulle vilja få uppfylld. Jag tycker det är jättesvårt. Det är ju så olika från dag till dag. Tänk om man bara fick en enda önskan hur skulle man verkligen hantera den då? Kommer man till skott någonsin? Om någon hade frågat mig bara för 10 minuter sedan så hade jag förmodligen svarat, ett tjock underhållsfritt hår som man aldrig behöver föna! Ja så trivialt kan en önskan vara vissa gånger. Kände mig jättetung i kroppen i morse och då kan det nästan vara ett oöverstigligt hinder att lyfta fönen för att fixa kalufsen.

Å andra sidan om någon frågat mig i förrgår kväll så hade jag sagt att jag vill att Frida ska vara frisk. Fick åka en sväng med henne till veterinären vilket var en inte så trevlig oplanerad utflykt. Det gick bra å andra sidan så jag behövde ingen önskning där, bara tid och pengar:-) Hade någon frågat mig för ca 6 veckor sedan hade jag svarat att ingen som står mig när ska dö.

Generellt sett så är jag dålig på önskningar, det kan vara för att det tar sådan tid om man bara önskar sig saker. Oftast går det ju mycket fortare om man gör det själv! Men visst skulle jag bli glad om jag vann en stor summa pengar så jag skulle kunna köpa mer mark och göra en galoppslinga runt gården t ex. Därtill hyra in entreprenörer som gör det så jag bara behöver gå och peka under tiden. Å andra sidan så undrar jag om jag uppskattar sådant lika mycket som någon som jag lagt ner mycket jobb på själv. Tänkte t ex på Mattias Rath som har en av världens bästa hästar att rida, hur känns det? Han kan ju egentligen bara förlora. Om man däremot fått lägga en massa tid och energi på något som ingen annan trodde på och sedan skörda framgångar, känns inte det större? Jag tror ju väldigt mycket på att det är resan som är målet och det är det som är drivkraften i det jag håller på med. Inte för att jag skulle säga nej till att få lite extra skjuts på vägen och lite gratis men drivkraften ligger nog i själva skapandet, klurandet, planerandet.

Just nu om någon skulle fråga mig vad jag önskar mig mest så blir det nog SOL och ENERGI. Saknar bägge delar lika mycket. Har haft en fortsatt hektisk period med en massa roliga saker på jobb och fritid så uppdateringar blir inte så frekventa som man skulle önska. Nästa vecka blir nog än värre i intensitet och då kommer både bra och dåligt att blandas vilket är som det ska. Livet är ju både svart, vitt och alla dessa gråskalor.

Nu iväg för att ägna en dag i ridhus med att döma små ponnysar. Känns rätt ok med tanke på vädret och jag hoppas jag får mer tur med mitt tävlingsväder imorgon.

Ha en skön helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *