One down one to go

2011-04-20

Klinikbesök 1 avklarat idag och ett nytt planerat imorgon. Besök 1 gick som förväntat, vi hittade hovbölden som sprack i bak i kronranden och vi hittade dessutom ytterligare en fistelgång! Ja lite överraskningar blev det ju. Nu är han gipsad och ska vara så i ca 7 dagar och sedan ska vi titta på det och förmodligen gipsa om igen i ytterligare en vecka och sedan hoppas vi att det läkt ut. Sedan återstår att få ordning på hans fötter. Han behöver sänkas 3-4 cm i trakten och bli mer balanserad in och utsida så kommer förmodligen hovarna att må bättre. Skönt att vi åkte in så vi kanske undviker komplikationer i framtiden. Fötter har jag liksom fått ”nog” av. Kan berätta att Matcho är ett riktigt litet A-barn. Han klev snällt på transporten och där stod han så till den milda grad att jag undrade om vi skulle behöva ta ut personalen och göra jobbet i transporten. Han tyckte helt enkelt att det var lite läskigt att backa ut så han var nöjd med att stå kvar. Som tur är har jag en vältränad sambo så han lyft/knuffade ut honom, både vid kliniken och sedan när vi kom hem. När vi kom hem gick det lite bättre så då backade han faktiskt några steg på lemmen också och inte bara ”dråsade” av. Men med tanke på att jag tror att det är första gången han åkte själv utan sällis så gjorde han det super. Jag tror inte han flyttade en hov under hela resan i transporten. När vikom fram ropade han lite men var egentligen inte särskilt upphetsad. När vi väl började med hoven så ville han inte riktigt vara med och det berodde nog mest på att det gör ont. Ena fistelgången hade gått hela vägen ner till kötthoven och det kom var ur den så hoven är inflammerad. Det löstes genom att hoven bedövades bort och då gick det bra att göra det som behövdes. Nu är det bara att hålla tummarna.

Klinikbesök 2 är imorgon och då får ni hålla tummarna att allt är ok med hjärtehästen. Ska bada henne idag för hon har antagit en grå dammfärg efter att ha rullat i gruset. Det kanske går an att åka in med en dammig 2 åring men en tävlingshäst måste det väl ändå vara puts på?!

Ska beta igenom lite mail som jag inte kunnat under dagen och sedan rida, tvätta häst och åka till Matcho en sväng till för att ta av bandaget på benet. Sedan misstänker jag att dagen är slut och om den inte är det då så är i alla fall jag det och man kan då misstänka en och annan snarkning på soffan.

Nu börjar snart nerräkningen!….

Rapporterar mer imorgon

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *