Nu jäklar

2018-01-09

Jaha nytt år och nya föresatser! Ja avger normalt sett inga speciella nyårslöften men jag har en förhoppning om att bloggen ska få lite liv igen. Den totala botten kom precis nu när det blev tvungen att låsas för att någon har roat sig med att spamma den med kommentarer så nu har jag åtgärdat det och tagit bort kommentarsfälten så får vi se om det hjälper.

Hur som helst så har ju bloggen haft en mer än tynande tillvaro och egentligen inte för att jag inte har något att skriva om utan helt enkelt för att det varit mycket. Jag har nu efter ett par år äntligen stängt ett stort projekt vilket gör att jag lagom till jul andades ut och sedan vilade i 2 veckor! Det var mer än välbehövligt. Jag har inte haft speciellt mycket semester de senaste två åren och så är det ju som egen företagare, man jobbar så länge det finns uppdrag och i mitt fall har de avlöst varandra så då blir det inte mycket ledighet:-) Det är ju både bra och dåligt. Jag har nu lite halvhalt. Har ett par uppdrag under våren och har börjat fundera på vad jag egentligen vill göra. Det kan ju tyckas lite sent i livet men jag har ju inte ännu bestämt mig för vad jag vill bli när jag blir storWink. Jag startade mitt företag för 14 år sedan och under den tiden så har jag gjort mycket. Både byggt fysiska hus och företag. De olika verksamheterna har tagit olika mycket energi och även min egen ridning har varit inne i olika faser. Just nu har jag fler elever igen och tycker det är roligt också för att jag har lite mer tid att ägna åt det. Jag har också (peppar, peppar) tre friska hästar! Det är lite i mesta laget i veckorna så jag har fått hjälp från en duktig tjej som rider någon dag i veckan så jag inte behöver rida tre – kroppen orkar inte riktigt med det längre.

Status på hästarna? Ja Russinet är numer 21 år ung och som sagt ålder är ju tydligen bara en siffra och hon är lika pigg som hon alltid är den här tiden på året vilket gör att jag välsignar den som uppfann pessoabettet. Faktum är att jag tror det skulle vara oridbart om jag inte hade det i dec-feb. Hon arbetar inte så hårt och mycket men hålls igång och som det känns just nu så kanske hon gör någon start under 2018.

Rioja har återhämtat sig ifrån sin hovspricka som stökade i somras/höstas och går för fullt igen. Jag beslutade dock att triangelmärka henne förra året då jag tyckte att det räcker om hon kommer tillbaka till ridning och behöver då inte tävla. Jag är inte säker på att hon riktigt håller för tävlingsträning så det får bli min present till henne – Lagom träning på hemmaplan.

Lille Hump? Ja dels är han inte längre så liten. Han är faktiskt näst störst av mina fyrbeningar. Han mår också väldigt bra som det verkar. Han har sedan i sensommaren fått homeopatmedel och det var nog den sista pusselbiten för att komma på rätt spår! För att göra en lång historia väldigt kort så kan man säga att förutom de rent fysiska förändringar som jag kan se på honom så känner jag det så tydligt. Han mår helt enkelt bra. Kan belasta sina bakben i princip lika och är näst intill liksidig. Det har varit en otrolig resa med honom från en helt ramsned häst med ett höger fram som pekade rakt ut så att inte en sko satt på mer än en dag i taget till en häst som kan runda sin framdel – få upp bogarna- göra fina skolor och serier. Nästan lite mirakel faktiskt. Jag tillåter mig ibland att klappa mig på axeln och säga att ”nu har jag gjort ett bra jobb”. Roligast nu är att han är så himla positiv. Hans temperament har alltid varit hans största styrka och är nog det som gör att det funkar nu. Så ont som det måste ha gjort under perioder och så omöjligt som det varit att få kroppen att göra som man tänkt hade kunnat tagit loven av vilken individ som helst. Men nu känns det som om det mesta är ganska enkelt och då blir det förstås roligare. Nu tycker jag att varje pass är riktigt roligt och så har det inte alltid varit (säkert inte för honom heller). Jag är mest bara glad och tacksam över att jag har haft is i magen och tålamod för att bygga den här hästen.

Så nu måste jag nog ta och lämna gården med honom under våren så att han också får lite erfarenhet. Han är ju lite måslik i sin mentala utveckling och det gör att även om han utbildningsmässigt nog är klar för MsvC/MsvB så är hans mentala utveckling på LÖ 🙂 Så lite erfarenhet innan man kan ägna sig åt något som liknar tävling vore nog bra.

Ja en liten uppdatering så här i januari och nu har jag faktiskt en ambition att försöka vara lite mer aktiv på bloggen än vad som varit fallet. Så 2018 får helt enkelt bli ett bra och roligt år!

God fortsättning!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *