Nu är det nära

2014-11-27

Ja nu är det nära till en massa saker. Nära till första advent, ganska nära till jul, väldigt nära till det vänder så att det ska bli ljusare igen. Säkert är det mycket närmare kyla nu än det varit men än så länge håller den sig borta. Det är nära till helgen och det är ganska nära till träning. Ja nära är det väl nästan jämt:-)

Ja jag fortsätter skava på med mina hästar efter bästa förmåga även om jag tycker att inspirationen sviktar lite. Hästarna är dock ganska pigga förutom Humpisen som verkar gå lite upp och ner i energinivå. Det är inget konstigt då det är hans ”växtperiod” just nu. Hur som helst så tycker jag att han knatar på ganska bra trots att energin inte alltid är på topp. Vid gårdagens pass var han väldigt lätt och fin i handen och orkade använda hela halsen när vi travade runt utan att trycka nacken uppåt. Han hittade helt enkelt en bra bärighet. Jag gör ganska många sådana pass eftersom jag mest är ute efter att bygga gång, smidighet, styrka och balans. Jag ägnar mig generellt sätt väldigt lite åt rörelser förutom skolor som jag använder för just tidigare nämnda ändamål.

Det som var roligast igår var att jag gjorde två byten ett åt vardera håll. Det enkla var riktigt fint trots att det nu var länge sedan jag la in något byte. Roligare var att det svåra var så mycket enklare nu. Tidigare har han tryckt väldigt mycket till höger vilket gör det nästan omöjligt att byta. Nu fick jag honom undan högerskänkeln och han hittade balans på yttertygeln vilket innebar att han kunde komma igenom bytet till höger. Roligt att det blir bättre trots att vi inte lagt någon energi på det.

Russinet var jättepigg igår, lite knäppbrunst tror jag minsann. Hon forsade runt i ridhuset i någon konstig form av mellantravspassage när jag knackade på henne. Jag mest bara skrattade åt det för hon är verkligen en tokmajsa vissa dagar. När hon hade gjort av med lite sån energi så blev det bättre och vi kunde göra lite vettigt jobb. Arbetade mest i galopp med fokus rakriktning och hålla vänsterbogen på plats och framförallt vid vändningar. Tror att jag kommit underfund med ett sätt att träna riktningar för att få lite mer belastning på hennes högra bakben. Ja det blir nog bra framår våren:-)

Daniel red Rioja och hon såg väldigt fin ut, något litet stopp för att påminna om sin existens och medbestämmanderätt men annars såg också hon väldigt pigg ut. Hon hade sedan kvitterat dagen med att bita husse i axeln när han tog ut kraftfoderhinken ur boxen vid kvällsmaten. Rackarns häst vilket humör hon kan ha. De var lite osams då och det märktes imorse då hon var väldigt ”lammlik” när jag fixade med täcke etc. Ja det gäller att vara i nuet när man har med ”krokodilen” att göra.

Första advent till helgen, mysigt att sätta upp lite belysning och mina julgrodor! Vet inte varför men hade ingen lust alls att åka till Friends så då gör jag inte det i år:-) Annars brukar jag ha som tradition att åka på fredagen och titta på clinic, gå på mässan etc. Men som sagt lusten tröt i år och jag har inget som jag faktiskt behöver handla så det är nog ett bra ekonomiskt beslut att inte åka, annars MÅSTE man ju liksom shoppa:-)

Hur som helst lite arbetsvecka kvar är det ju och jag ska gno på en stund till

Ha en fin 1a advent om jag inte orkar uppdatera något innan dess!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *